Kultúra

11 évesen nyerte meg a Virtuózokat, ma már saját koncerteket ad

Pénteken kezdődik a Virtuózok V4+, az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató hetedik évada.

Pénteken kezdődik a Virtuózok V4+, az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató hetedik évada, amelyet öt péntek este kísérhetnek figyelemmel a nézők a Duna Televízión. A műsor immár öt nemzet ígéretes növendékeit mutatja be, a visegrádi négyekhez idén Horvátország csatlakozott. A produkció és mentorprogram célja, hogy ne csak a résztvevő országok komolyzenei sokszínűségét, hanem a határokon átívelő közös közép- és kelet-európai kultúrát is népszerűsítse.

A Virtuózokban idén is különleges ifjú zenészeket ismerhetnek meg a nézők, olyanokat, mint volt 2014-ben Boros Misi, aki 11 évesen virtuóz zongorajátékával nyűgözte le a zsűrit. A tehetségkutató akkori győztese mostanra felnőtt és a Duna Televízió Család-barát című műsorában mesélt élményeiről és céljairól.

„Nagyon izgalmas volt számomra a műsor és nem éreztem magamon egyáltalán terhet, hiszen már 4 éves korom óta a zenével élek, és természetes volt, hogy játszom. Ez okozott számomra örömet. És a zene is erről szól, öröm, amit szeretnék átadni az embereknek” – mondta a Junior Prima- és a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjas zongoraművész, aki koncertjei által azt is szeretné elérni, hogy sokan megismerjék és megszeressék a komolyzenét.

„Egyfajta küldetés is számomra, és nagyon motivál, hogy minél több fiatal tanuljon zenét, ezért rendszeresen játszom nekik. Ezen kívül igyekszem megmutatni, milyen gyönyörű klasszikus zenei darabok születtek az elmúlt 300 évben” – mondta Boros Misi azzal kapcsoltban, hogy koncertjein e művek széles palettájának minél több színét igyekszik bemutatni.

A pénteken kezdődő Virtuózok V4+ kapcsán kiemelte a műsor jelentőségét, amely szerinte abban áll, hogy kiderül, milyen sok nagyszerű fiatal van az országban, a fiatal klasszikus zenészek maguk is publicitást kapnak, de általuk a zseniális zeneszerzők is.

A Család-barát beszélgetése IDE kattintva újranézhető. A Virtuózok V4+ műsorral kapcsolatos minden információ megtalálható a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon.

Virtuózok V4+ – Öt ország, öt adás, öt győztes – péntekenként 20.35-től a Dunán