×

Gyereknevelés

Rendkívül népszerű a Toldi rajzpályázat

Jankovics Marcell nagyszabású alkotása nyomán rajzversenyt hirdetett az MTVA, amelyre csaknem 300 pályamű érkezett az ország minden szegletéből és a határon túlról.

 

Fotó: MTVA/Médiaklikk

Toldi Miklós minden kétséget kizáróan meghódította a közönség szívét, hiszen az animációs sorozat bemutatása alkalmából meghirdetett rajzpályázatra több száz alkotást küldtek be általános és középiskolások. Arany János hősének történetét a világhírű Kecskemétfilm Kft. keltette életre. Jankovics Marcellnek utolsó rendezésével sikerült közelebb hoznia a kötelező olvasmányt a fiatalokhoz, akik papírt ragadtak és megmutatták, hogyan látják a fényes páncélú lovagot.

A mintegy 300 pályamű értékelése komoly kihívás elé állította a zsűrit.

A véleményezők közt helyet foglaltak a hazai rajzfilmgyártás legújabb gyöngyszemének alkotói is: Csákovics Lajos, a Toldi kivitelező rendezője és Maticska Zsolt, az animációs sorozat látványtervezője.

Az általános és középiskolások karakterábrázolás, jelenetábrázolás és képregény kategóriában pályázhattak. Hogy miként látják az Arany-eposz szereplőit, jeleneteit a 21. században, kiderül a Médiaklikk.hu/toldi oldalra látogatva, ahol megtalálhatók a Toldi epizódjai is.

A legjobbnak ítélt művek alkotói díjátadó ünnepségen vehetnek majd részt, amelyet várhatóan jövő év első felében rendez meg az MTVA és a Kecskemétfilm a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban.