Kultúra

Már közel 75 milliót gyűjtött a Jónak lenni jó! a koronavírus árváinak

Egyelőre nem tudni, mikor hagyhatjuk magunk mögött a koronavírus-járványt, ezért folyamatos a nyomás a Regőczi Alapítványon, a covid-árvákat segítő karitatív szervezeten. A Duna Televízió Család-barát című műsorában az alapítvány kuratóriumi elnöke, Herczegh Anita asszony mesélt arról, milyen nehéz ebben az ingatag helyzetben teljesíteni a küldetésüket és mennyire sokat segít ebben a közmédia Jónak lenni jó! kampánya.

Már közel 75 millió forint gyűlt össze az idei kedvezményezett, a koronavírus árváit segítő Regőczi Alapítvány számára a közmédia jubileumi jótékonysági akciója, a Jónak lenni jó keretében. Habár a kampány történetében egy hónap leforgása alatt ez rekordösszegnek számít, a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt nem lehet becslést adni arra, megközelítőleg mekkora összeg fedezheti az alapítvány célkitűzését. Szeretnének minden támogatottnak hosszú távú, felnőttkorig tartó anyagi gondoskodást biztosítani, ám ez hatalmas kihívás, napjainkban már több mint a kétszeresére nőtt a rászoruló gyermekek köre – hívta fel a figyelmet a Duna Televízió Család-barát című műsorában az alapítvány kuratóriumi elnöke, Herczegh Anita asszony.

„A munkánk legnehezebb része, hogy nem tudjuk, mennyi pénzt osszunk szét, mennyi gyermek között és meddig szedi még a járvány a halálos áldozatait. Jelenleg mintegy 600 olyan családról tudunk, ahol árván vagy félárván maradtak a gyerekek a koronavírus-járvány miatt. Biztos, hogy a gyűjtőmunkát a közmédia Jónak lenni jó akciója után is folytatnunk kell, hiszen a támogatottak száma még mindig folyamatosan bővül. A célunk, hogy a jelenleg több mint 1000 gyereket akár évtizedeken át támogathassunk – ez minden évben több száz millió forintot jelent” – tette hozzá Herczegh Anita asszony.

Az alapítvány keresi azokat a támogatókat, akikkel hosszabb távú megállapodást tudnak kötni, ezzel biztosítva segítő munkájukat. A 1357-es adományvonal az év végéig elérhető, egy hívás és sms továbbra is 500 forint segítséget jelent. A mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon elérhetők a kampány további részletei, valamint tárgyi adományok is megvásárolhatók. A közmédia jótékonysági akciója december 19-én, vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a segíteni vágyókat.

A Család-barát idézett adása a MédiaKlikken újranézhető!