×

Életmód

Újra nosztalgiavillamosok járják Budapest utcáit

Szombattól ismét forgalomba állnak a nosztalgiavillamosok Budapesten, a járművek hétvégente a belváros és Óbuda között, a Deák Ferenc tér-Szent Gellért tér-Batthyány tér-Katinyi mártírok parkja útvonalon, N19-es jelzéssel közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint szombaton egy ikonikus budapesti járművel, az eredeti állapota szerint felújított, barna, favázas 611-es villamossal, vasárnap pedig egy Hollandiát is megjárt, a ’70-es évek világát idéző, eredetileg azonban 1906-os gyártású, 2624-es acélvázas, kéttengelyes villamos-motorkocsival találkozhatnak az érdeklődők.

A nosztalgiavillamosok menetrendje a bkk.hu/nosztalgia/ oldalon érhető el.

Nosztalgia villamos halad a Kossuth téren. A Húsvéti ünnepek alatt nosztalgia villamosokat üzemeltet a BKV Budapest utcáin. A 99 éves, 436-os pályaszámú favázas villamos a Boráros térről indul, és a 2-es villamos vonalán eléri a Jászai Mari teret, ahonnan a Margit híd érintésével a Széll Kálmán térig közlekedik. MTI Fotó: Földi Imre

A járatokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK értékesítőpontjain, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is.
A BKK emlékeztetett, a fővárosban már 2009 óta élvezhetik az érdeklődők a “nosztalgiaközlekedést”.