×

Életmód

Demi Moore szépségének a titka a harmóniában rejlik

Demi Moore mindig is nagy hangsúlyt fektetett a szépsége megőrzésére, napi szinten edz, de arról máig nem beszélt nyíltan, hogy mit tesz azért, hogy a bőre ennyire fényes, ápolt és feszes maradt 59 éves koráig.

A Ghost sztárjának bőrápoló rutinja nem csak alapos arctisztításból és hidratálásból áll, a ráncok elleni küzdelme, ha mondhatunk ilyet, tényleg kimeríti a maximalizmus fogalmát.

Azt persze sokan tudják, hogy a színésznő a 40-es éveiben átesett néhány szépészeti beavatkozáson, felvarratta a térdei felett a bőrt, és a botox injekciót sem vetette meg. Időről időre azt olvashatjuk a tengerentúli sajtóban, hogy vannak újabb beavatkozásai, de tény, hogy a természetes készítmények iránti rajongása segítheti őt abban, hogy fiatalos külsejét megőrizze. Amennyi időt tud annyi időt tölt a természetben. Meditál, sétál, kocog, jógázik alkalmanként, ha teheti akkor a szabadban is.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Demi Moore (@demimoore) által megosztott bejegyzés

Most megtudhatjuk, az esti bőrápoló rituáléját, mely valóban működik, hiszen csak rá kell nézni a színésznő tündöklő arcbőrére!

Először is, érzékeny bőre miatt minden illatanyaggal és nem természetes anyagokkal dúsított bőrápoló készítményt kitiltott a fürdőszobájából. Az esti arctisztító szertartása egy hosszadalmas, arctisztítással kezdődik, melyet tisztító elixírekkel, aromaterápiás permetekkel, majd hidratáló szérumokkal végez.

Bár az illatanyagokat kitiltotta, a természetes bőrápoló illóolajokat ő sem veti meg, ezek között is, amit a leggyakrabban használ, a kamillavirágból és a levendulából kinyert illóolajok, melyek köztudottan nyugtatják, és mélyen hidratálják a bőrt. A tisztítást és a hidratálást természetesen nem csak az arcbőrén, de a nyakán, a dekoltázsán, a kézfején, és még a könyökén is elvégzi.

A színésznő olyan arckrémeket használ ezután, melyek szintén nem tartalmaznak semmilyen mesterséges illatanyagot, és amelyek gazdagok olyan vitaminokban, mint az A -, C – E – és D -vitaminok. A rituáléjában az sem mindegy, hogy az olajokat, és az arckrémet, milyen módon viszi fel a bőrére.

Először kezének hőjével aktiválja a koncentrátumot, vagyis egyenletesen elmasszírozza a készítményeket az állától a homlokáig haladva, majd egy úgynevezett rózsakvarc-pillangóval masszírozza újra az arcába. A rózsakvarc-pillangó egy rózsakvarcból készült fésűszerű tárgy, mellyel lentről felfelé simítva a bőrét, beindítja a vérkeringést és a nyirokáramlást a bőrben, ezzel is segítve a sejtek regenerálódását.

Illóolaj és rózsakvarc arcmasszírozó kő és roller (Fotó: illusztráció unsplash.com)

A színésznő csak biokészítményeket használ, mind az arctonikoknál, mind az olajnál, valamint a hidratáló vitamindús krémeknél is.

Kevesen tudják róla, hogy a lelki éltére is nagy hangsúlyt fektet. Az indiai vallás és jóga is fontos helyet kapott Demi éltében. Nem mulasztotta el, hogy anyák napján egy olyan meghatározó személyről is képet osszon meg, aki a lányai életében is nagyon fontos szerepet tölt be. Spiritualitás és lelki béke, ami Demi egész lényén tükröződik és ami erőt ad ahhoz, hogy a mindennapokban is sziklaszilárdan helyt tudjon állni, hiszen problémák mindenki életében vannak. Test, szellem, lélek –  a világhírű színésznő nem csak beszélni tud róla, éli is ezt és ez a bőrén is látszik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Demi Moore (@demimoore) által megosztott bejegyzés