×

Gyereknevelés

Folyton a telefonján lóg? Mutassunk jó példát!

Nálatok is folyton áll a bál a kütyük miatt? A szakemberek szerint a megoldás a nem a tiltásban rejlik, hanem hogy nekünk, szülőknek kell megtanulnunk másképp kezelni a digitális eszközök használatát - és persze a szűrőkről se feledkezzünk meg.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Tudatosan a “kütyük” világában címmel online előadást szervez a gyerekeket érintő digitális veszélyekről a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) csütörtökön – írja az MTI.

Király Nóra, a Ficsak alapítója hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a gyerekek az elmúlt fél évben a digitális térbe szorultak, főleg a digitális oktatás ideje alatt, ezért meg kell tanítani őket, hogyan használják az eszközöket úgy, hogy azok ne jelentsenek veszélyt rájuk.

A szervezet egy közvélemény-kutatása szerint a gyerekek és a szülők közötti legtöbb konfliktus a “kütyük” használatához kapcsolódik.

Az előadás egyik célja ezért az is, hogy megtanítsa a szülőknek, hogyan kezeljék a digitális eszközök használatát, valamint hogy milyen szűrőkkel követhetik nyomon, mely felületeket használja a gyermek – tudatta.

Kraszay Csaba kiberbiztonsági szakértő, az esemény egyik előadója azt javasolta, hogy legyen a családban egy megállapodás, amely lefekteti, hogy milyen alkalmazásokat, mennyi ideig lehet használni, és ez a szülőkre is legyen érvényes.