×

Kultúra

Külföldi világsztárokkal telnek meg 2022-ben a színpadok

Sok-sok világsztár lép színpadra 2022-ben Magyarországon, feledtetve, hogy a világjárvány az elmúlt két évben szinte teljesen ellehetetlenítette a koncertek megtartását. A hirado.hu összeállítása természetesen szubjektív, nem teljes körű.

Közönség Anne-Marie brit énekes-dalszerző koncertjén a zamárdi Strand Fesztiválon 2019. augusztus 23-án. MTI/Bodnár Boglárka

Bring Me The Horizon, A Day To Remember (2022. február 15.)

Közös turnéra indul a két modern metálcsapat, a Bring Me The Horizon és az A Day To Remember. A turnéra a Poorstacy és a Lorna Shore is elkíséri őket február 15-én a Papp László Budapest Sportarénába.

A zenekar év elején jelentette meg Post Human: Survival Horror című középlemezét, mely a tervek szerint a Post Human névre hallgató sorozat első darabja. Erről az anyagról emelték ki nemrég a DiE4u-t, mely a mérgező rögeszmékről szól és egy meglehetősen erős klipet is kapott. A sorozat folytatása várhatóan 2022 elején érkezik, épp a zenekar turnéja előtt.

Hans Zimmer (2022. március 3.)

Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé – jelentette be a Semmel Concerts és RCI Global. Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző március 3-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A pandémia miatti kényszerszünet után bejelentették: 2022 februárjában egy európai turné keretében tér vissza a színpadra a zeneszerző. Új műsorában nemcsak a rajongók kedvenc filmjeinek slágerdalait elevenítik fel, hanem újabb kompozíciók kerülnek terítékre, és Zimmer ritkán játszott darabokat is előad.

Sting (2022. március 16-17.)

Sting világkörüli turnéja horvát, német, magyar, lett, litván és román állomásokkal bővül tavaszra. Március 16-án a Budapest Arénában, 17-én Debrecenben, a Főnix Arénában ad koncertet a világsztár.

Sting My Songs koncertje egy dinamikus show, amely a tizenhétszeres Grammy-díjas előadó pályafutása során írt legnépszerűbb dalait tartalmazza, legyen az akár Police vagy szóló sláger. A koncert zenei utazásra viszi a rajongókat az időben, olyan nótákkal, mint a Fields of Gold, Shape Of My Heart, Roxanne vagy a Demolition Man. A rajongók emellett még hallhatják az Englishman In New York, az Every Breath You Take és a Message In A Bottle számokat is, sok más mellett.

Shawn Mendes (2022. március 30.)

A Stitches, a Treat You Better és a There’s Nothing Holdin’ Me Back című slágereiről ismert kanadai énekes, dalszerző, Shawn Mendes idén március 30-án ellátogat Budapestre, hogy a fővárosi arénában adjon koncertet.

One Republic (2022. május 13.)

Az énekes, dalszerő Ryan Tedder, valamint Zach Filkins és Drew Brown gitárosok, Brent Kutzle basszusgitáros, csellista, Brian Willett billentyűs és Eddie Fisher dobos alkotta OneRepublic idén május 13-án lép fel Budapesten.

A TELJES LISTA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ!