Gyereknevelés

Irány a szabad! Piknikezzünk a gyerekekkel!

A szabadtéri étkezést felnőttként is imádjuk, de a gyerekek odáig vannak érte! Szuper nyári program egy kisgyerekes piknik.

Az én kisfiam, ha teheti, piknikezik! Nem kell ehhez még a lakásból se kilépnünk, a babakonyhában összerittyenti az ebédet, majd egy takarót terít a nappaliba, és különböző plüssfigurákkal elfogyasztják a finomságokat. Persze a piknikes játékot nem magától találta ki – szeretünk a szabadban étkezni, tőlünk látta.

(Fotó: illusztráció, pexels.com)

Zsizsegős család vagyunk, ha tehetjük, megyünk. Éppen ezért sokszor a vasárnapi ebéd nem az étkezőben ér minket, hanem egy kirándulás alatt útközben. Én már a kirándulás előtti csomagolást is imádom, beteszem a szendvicseket, megpucolom és felvágom a piacon beszerzett gyümölcsöket, és persze egy desszert túrórudi is kerül a táskába. De nemcsak a kirándulások alatt, nyáron van, hogy be se jövünk a medence mellől, és kint eszünk a kertben.

Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy a kisfiam nem igazán jó evő, de ha a szabadban ehet, akkor nincsen semmi gond. Csoda hát, hogy sokszor falatozunk kint? Kövessétek a példánkat, akár kisbabátok, akár nagyobb gyereketek van.

A kicsik imádnak a fűben bogarászni, így ti is lélegzethez juthattok, a nagyobbakkal pedig akár a kerten túl is mehettek. Tegyétek a közös programot nekik még nagyobb élménnyé néhány igazán vagány kiegészítővel, praktikus kellékkel.

1. hátizsák
2. hőtárolós ételtartó
3. fa evőeszközök
4. papírpohár
5. kulacs
6. ételtároló zsák
7. takaró
8. papírtányér

A kicsiknek a saját hátizsák és kulacs alapkellék, így ők maguk hozhatják a kincseiket és az üdítőjüket. Ráadásul a kulacsba keverhettek be házi szörpöt is, így elkerülve a cukrozott üdítő túlzott fogyasztását.

A kisebb babáknak ebben a nagy melegben nem árt beszerezni egy termoszos ételtárolót, ami sokáig hidegen tartja és így frissen a babapürét. Ezen, amit mi választottunk, még kanáltartó is van, így gyerekjáték a babaetetés ezzel a kompakt felszereléssel.

A nagyobbak szendvicsét a környezettudatosság jegyében csomagoljátok többször használatos, tisztítható, vízhatlan uzsonnászsákba. Ma már több méretben és mintában elérhetőek ezek a praktikus és ökozacskók.

Amiről még nem szabad megfeledkezni, az a takaró, hogy legyen min lehemperedni a fűbe két mezítlábas séta között. Az eldobható papírtányérok és -poharak nem annyira környezetbarátak, de ha nagyobb vendégsereget várunk piknikre, akkor megspórolhatjuk velük a mosogatást. Akárcsak a fa evőeszközökkel, amiket dekortapaszokkal akár fel is dobhatunk.