Kultúra

A Klebelsberg Kastély várja a családokat a nemzeti összetartozás napján

Színházi kerekasztal-beszélgetéssel, előadásokkal és családi programokkal emlékeznek meg a nemzeti összetartozás napjáról a Klebelsberg Kastélyban szombaton és vasárnap.

Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező napon szombat délelőtt Lukácsy György esztéta vezet egy tematikus kerekasztal-beszélgetést, amelyen határon túli színházi vezetők és főmunkatársak vesznek részt Marosvásárhelyről, Zentáról, Pozsonyból és Beregszászról.

A kárpátaljai magyarok iránt érzett szolidaritás jegyében 19 órától részleteket láthatnak az érdeklődők a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház – Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Időfonal című előadásából, amelyet Vidnyánszky Attila rendezett.

A felújított Klebelsberg-kastély kert felőli része a főváros II. kerületében, a Templom utcában 2017. június 21-én. Klebelsberg Kuno oktatási miniszter egykori pesthidegkúti otthona. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Másnap a Kastélymesék a szabadban című program keretében Szatmárnémetiből, Komáromból és Szabadkáról érkeznek bábelőadások, irodalmi programok, majd a rendezvénysorozat családi koncerttel zárul.