×

Gyereknevelés

A Pro Filii Alapítvány idén is nyaraltat egyszülős és nagy családokat a Balatonnál

A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is mintegy 3200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagy család nyaralhat szeptemberig a Mészáros Csoport jóvoltából - tájékoztatta a cégcsoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány.

Az alapítvány közleménye szerint az egyszülős és nagy családok tagjai a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhetnek. A július elejétől szeptemberig tartó időszakban mintegy 3200-an nyaralhatnak ötéjszakás turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

Nyaralás a gyerekekkel (Fotó: illusztráció unsplash.com)

Az alapítvány idén is együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal – írták.

A nyaralásra a két szervezet honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni. A két közhasznú szervezet jelképes, ezerforintos hozzájárulást kér családonként az üdülésért.

A közleményben idézik Tóth Krisztinát, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatóját, aki elmondta: nagy öröm nekik, hogy “a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére” idén is biztosítani tudják a nyári kikapcsolódást azok számára, akiket különösen sújtanak a háború kedvezőtlen hatásai. “Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, óriási szükség van a nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei” – írták.

“A vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalásának jegyében éves szinten milliárdos nagyságrendben támogatja a legrászorultabbakat. Emellett idén az ukrajnai háború rendkívüli helyzetet teremtett, amelyre gyorsan kellett reagálni, így – szintén a Hunguesttel együttműködésben – mintegy 12 ezer vendégéjszakát biztosítottunk a menekültek számára térítésmentesen” – fogalmazott Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány bíráló bizottságának elnöke is.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke kifejtette: “minden szülő számára a gyermekei az elsők, rájuk gondol akkor is, amikor jó dolgok várnak rájuk, s akkor is, amikor gond terheli életüket. A Pro Filii Alapítvány által felajánlott üdülés mindkét helyzetre nagyon szép és nagylelkű választ ad” – mondta.

Balatonberény, 2022. június 14. A Badacsony (j) a Somoshegyi kilátóból fotózva a balatonberényi építmény avatásának napján, 2022. június 14-én. MTI/Varga György (Képünk illusztráció)

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője úgy fogalmazott: “sok egyszülős család számára a nyaralás, a pihenés csak álom (…). Ezért is rendkívül fontos, hogy azok az egyedül nevelő szülők és egyszülős gyerekek is eljuthassanak nyaralni, akik ezt saját erőből sehogy sem tudnák megoldani.”