Gyereknevelés

Rímek és versek a köztévé gyerekcsatornáján

A gyermekirodalom legszebb verseit filmesíti meg az M2 Gyerekcsatorna. A Rímerdő című nyolcrészes sorozatban kisiskolások adják elő a klasszikus és kortárs magyar verseket. A csodálatos mesevilágot idéző képi megoldásokkal megelevenedő előadásokban olyan kiváló művészek közreműködnek, mint Zsurzs Kati, Ráckevei Anna, Törőcsik Franciska, Sánta László, Fesztbaum Béla, vagy Ember Márk. A Rímerdő november 20-tól vasárnaponként várja a nézőket a csatornán.

Újabb különleges, saját gyártású sorozattal jelentkezik az M2 Gyerekcsatorna. Varró Dániel, Kányádi Sándor, Csukás István, Zelk Zoltán, Tamkó-Sirató Károly és Petőfi Sándor szerzeményei elevenednek meg a kisfilmekben.

A Rímerdőben életre keltett kortárs és klasszikus irodalmi művek azt a célt szolgálják, hogy az ismeretterjesztő tartalmak mellett a kultúraközvetítés is nagyobb szerepet kapjon a csatornán. Mindezek mellett a tehetséggondozás is kiemelt szempont volt az új sorozat megalkotásakor, hiszen az epizódokban szereplő gyermekeket városi szavalóversenyeken választotta ki az elmúlt hónapokban a sorozat megálmodója és felelős szerkesztője; Szentendrei Adrienn. A diákok különdíjként nyerték meg a lehetőséget, hogy megfilmesítik szavalataikat a közmédia gyerekcsatornáján.

Kiváló művészek is segédkeznek abban, hogy megjelenjen a versekben rejlő varázslat. Zsurzs Kati Szösz néne szerepében látható, Ráckevei Anna, Törőcsik Franciska, Fesztbaum Béla és Ember Márk pedig Kányádi Sándor, Csukás István, Tamkó-Sirató Károly és Petőfi Sándor egy-egy művének feldolgozásában közreműködik. A részek állandó szereplője a Hetedhét kaland legújabb műsorvezetője, Göröncséri Virág, aki az erdei tündér karakterét formálja meg.

A főcím rendezője Palkó Áron, amelynek zenéjét Balázs Péter szerezte.

Rímerdő – megfilmesített gyermekversek november 20-tól vasárnaponként az M2 Gyerekcsatorna műsorán!