Gyereknevelés

Rajzolni hívja apró nézőit az M2 gyerekcsatorna

Visszatértek a gubák az M2 Gyerekcsatornára. A Rozmaring kunyhó második évada kalandos történetekkel várja az egész családot a képernyő elé szombat délelőttönként. A Holdaspatak közelében álló mesés lakot most ti is megalkothatjátok! Rajzoljátok le a mesekunyhót úgy, ahogyan ti képzelnétek el Mályva, Kele, Deske, Lári és Fári otthonát. Az óvodások és kisiskolások alkotásait december 11-ig lehet nevezni, a kiválasztott műveket a Hetedhét kalandban is bemutatja a csatorna.

Újabb kreatív pályázatot hirdet óvodások és alsó tagozatos általános iskolások számára az M2 Gyerekcsatorna. Ezúttal azt mutathatják meg a kicsik, hogy nézne ki az általuk elképzelt Rozmaring kunyhó – a varázslatos lakról készült rajzokat december 11-ig lehet eljuttatni az m2palyazat@mtva.hu e-mail címre, technikai megkötés nincsen, így a fantáziának semmi sem szabhat határt! Korcsoportonként 5-5 pályaművet választ ki a szakmai zsűri, amelyek alkotói egy-egy gubát kapnak, a műveket pedig a Hetedhét kaland című műsorban is bemutatja a gyerekcsatorna.

Budapest, 2021. december 6. Harkel Márton, Deske (Rozmaring kunyhó), Kováts Vera, Kele (Rozmaring kunyhó) és Trömböczky Napsugár a Csináljuk a fesztivált! című nagyszabású show-műsor harmadik adásának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2021. december 6-án.  MTI/Balogh Zoltán

Az M2 Gyerekcsatorna saját gyártású bábsorozatának új évada november 5-én indult, amelyben a gubák nyüzsgő csapata és Napraforgó megtapasztalják az együttélés örömeit és súrlódásait, miközben újabb szereplők is feltűnnek a sorozatban. A következő epizódban megismerkedhetünk Dr. Holdas Oszkárral, aki bebizonyítja, hogy az orvosoktól nem kell tartani. Délibáb egy új guba karakter, ő tanítja meg a többieknek, hogyan találják fel magukat unalmas napjaikon is a fantáziavilágunk segítségével, majd a gubák és a nézők is megismerkedhetnek Napraforgó édesanyjával, Ibolyával.

Az új epizódok, az első évad szellemiségéhez és célkitűzéséhez hasonlóan, továbbra is fontos kérdésekre keresik a választ; mint például hogyan vezessük le a feszültséget, milyen az egészséges versengés, vagy miként lehet kijelölni „énhatárainkat”.

A részletes pályázati felhívás elérhető a https://mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon.