Kultúra

A Hagyományok Házában decemberi lemezbemutatóra készülnek

Új köntösben, koncertszínházi előadás keretében mutatja be Korpás Éva Szívharang című lemezét december 10-én a Hagyományok Házában.

A produkcióban a zenei élményen túl fontos szerepet kapnak egyéb művészeti zsánerek is. A koncertszínházi előadás kilép a megszokott népzenei keretrendszerből, izgalmas formai és gondolati megközelítéssel bővül – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a kétszeres Fonogram-díjas és Pro Urbe díjjal is kitüntetett népdalénekes, előadóművész, Korpás Éva koncertszínházi előadása a népzenét nem ismerők számára is megmutatja a műfajok sokszínűségét és az egyes zsánerek közötti átjárhatóságot. A zene, az irodalom, a tánc, a bábszínházi elemek egységgé állnak össze, és elkalauzolják a nézőt az érzelmek, a szerelem, a csalódás, az emberi viszonyok világába.

Kolozsvár, 2022. november 20. Bodroghalmi menyasszonyi viseletben táncol egy nő a Kárpát-medencei menyekező viseletbemutatón a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében 2022. október 19-én.
MTI/Kiss Gábor (Képünk illusztráció)

A produkció rendezője Gergely Rozália, bábszínészként Bánky Sára és György Zoltán Dávid működik közre. A zenei világot kiegészítő absztrakt, plasztik hatású látványt Horváth Márk alkotta meg, a táncszínházi vonalat a Magyar Állami Népi Együttes táncosai képviselik: Gyetvai Júlia, Kele Kristóf és ifjabb Zsuráfszky Zoltán.

A zenei kíséretet Csernók Klári prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos és Hanusz Zoltán nagybőgős biztosítja, énekel Czajlik Boglárka, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia és Zsoldos Viktória.