Környezetünk

Az Állatorvostudományi Egyetem zoológusokat is képez a jövőben

Egyedülálló zoológusképzés indítását jelentette be az Állatorvostudományi Egyetem rektora Budapesten, az intézmény szerdai nyílt napján: az angol nyelvű kutató-zoológus szak harminc év után indul újra Magyarországon.

Egész Európában nincs ilyen felkészítés a zoológus szakmára – mondta nyi geytemem. A rektor emlékeztette a nyílt napon résztvevő, felvételi előtt álló középiskolás diákokat arra, hogy az egyetemre hat és félszeres a túljelentkezés.

Hodenhagen. Cumisüvegből etetik a Niza (b) és Nero nevű oroszlánkölyök testvérpárt az észak-németországi Hodenhagen állatorvosi egyetemén 2010. december 15-én. A császármetszéssel december 2-án világra jött kisoroszlánokat négy hónapig még gondozók nevelik, majd visszakerülnek családjukhoz a hodenhageni Serengeti Parkba. (MTI/EPA/Jochen Lübke) /Képünk illusztráció/

Az egyetemi ponthatárok igen magasak. Egy év múlva már új felvételi rendszer lesz, amely lehetővé teszi, hogy az intézmény „beleszólhasson” a diákok kiválasztásába – tette hozzá.

A professzor egyedülállónak nevezte, hogy az egyetem kollégiumi férőhelyet biztosít Zuglóban a magyar nyelven tanuló, rászoruló elsőéves diákoknak.