Gyereknevelés

A Virtuózok V4+ Szlovénia tehetségei tovább párbajoznak a képernyőn

Újabb tíz klasszikus zenei tehetség mutatja be tudását a Virtuózok V4+ Szlovénia zsűrije előtt, köztük a két magyar induló, az ütős hangszeren játszó Bogáthy Benedek és a zongorista Dávid Roland Mózes. A második nemzetközi elődöntőből továbbjutó öt fiatallal válik teljessé a jövő heti döntős mezőny. A pénteken 20:45-től a Dunán látható tehetségkutató show-ban a világhírű tenor Andrea Bocelli fia, Matteo Bocelli egy különleges, szívet melengető extra produkcióval is várja a nézőket.

A Virtuózok V4+ Szlovénia második nemzetközi elődöntőjét láthatják pénteken este a Duna nézői. Öt ország – Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – fiataljai lépnek fel, és vívnak országonkénti párbajt. Sorsukról a nemzetközi zsűri – Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán operaénekes, a horvát sztárcsellista, HAUSER, Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a Český Krumlov-i zenei fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros – dönt, ezúttal is titkos szavazással.

A pénteki adásban hazánkat Dávid Roland Mózes, a 15 éves zongorista tehetség, valamint a 19 esztendős Bogáthy Benedek, az ütőshangszerek virtuóza képviseli. A második nemzetközi elődöntőből továbbjutó öt fiatal csatlakozik az előző héten továbbjutottakhoz, akik közül a december 16-i fináléban kihirdetik az országonkénti nyertest, valamint a „szupergyőztest”, akit a versenyzők maguk közül választanak titkos szavazással. A hazai versenyzők pénteken délelőtt a Duna Család-barát című műsorában mesélnek majd élményeikről.

Budapest. Ryan Martin Bradshaw zongorán játszik a Virtuózok Nemzetközi Művészeti Bizottsága meghallgatásán Budapesten, a Magyar Zene Házában 2022. április 25-én. A sorozat eddigi évadainak legjobbjaiból szakemberek válogatták össze a 15 fős mezőnyt, melynek tagjai közül a bizottság javaslatára három fiatal előadó a 2023-as koncertévadban kiemelt koncertezési lehetőségekhez juthat. MTI/Balogh Zoltán

A második nemzetközi elődöntő extra produkciójának fellépője a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli fia lesz. Matteo Bocelli édesapjával fellépett már Harry herceg és Meghan Markle előtt, olyan hollywoodi produkciókban is énekelt, mint az Oroszlánkirály, és ezúttal a Budafoki Dohnányi Zenekarral és Steven Mercurio vezényletével lép színpadra.

Virtuózok V4+ Szlovénia – második nemzetközi elődöntő december 9-én 20:45-től a Dunán!