Életmód

Hogyan tüntesd el a szem alatti sötét karikákat?

Elfeledheted a mindent eltakaró sminket, vagy a méregdrága kozmetikai kezeléseket. Csupán néhány rossz szokásodon kell változtatnod és a búcsút mondhatsz a szem alatti karikáknak.

Minden nő ismeri azt az érzést, amikor reggel tükörbe néz és egy panda maci tekint vissza rá, ugyanis olyan sötét karikák éktelenkednek a szeme alatt. Pedig jól aludt, nem tivornyázott egész éjszaka és mégis ott vannak ezek az esztétikailag borzalmas foltok. Hiába vagyunk kipihentek, mégis úgy nézünk ki, mintha egyenesen egy remek éjszakai buliból érkeznénk a munkahelyünkre.

(Fotó: illusztráció pixabay.com)

A karikák oka nem csak a fáradtság lehet, hanem a rossz szokások is. Például, ha túl meleg vízzel mossuk meg az arcunkat. A gőz miatt megduzzad az arcunk és így hangsúlyozza a szem alatti karikákat. Egyszerű: ne mossunk meleg vízben arcot, maximum langyosban és utána jöhet a hideg víz. Reggel a hideg víz nem csak segít eltüntetni a karikákat, de fel is ébreszt.

A fényvédő krém használata is fontos szerepet  kaphat a sötét karikák megelőzésében. Mindig viseljünk fényvédőt, ha nyáron kimegyünk a szabadba, akkor is, ha nincs közvetlen napsütés. Ha alaposan megsüti a nap az arcunkat és a szemünk körüli bőrt, annak következménye lehet a sötét karika.

A rossz sminklemosó használata is okozhat sötét karikákat a szem körül. Ugyanis ott annyira érzékeny a bőr, hogy csak kímélő és kifejezettem erre a célra használható sminklemosót alkalmazzunk.

A túl sok só fogyasztása is gondot okozhat, ugyanis felpuffadhat tőle a szem körül a bőr és fáradt külsőt kölcsönöz nekünk valódi ok nélkül.

Használjunk mindig szemkörnyék ápolót. Sokat segíthet abban, hogy a pandásodást megelőzze.

Mindezeken túl tartsunk otthon mindig uborkát. 35 fölött egyébként is kötelező minden nőnek, ugyanis remekül hidratálja az arcbőr. Egy szelet uborka pedig megoldja a szem alatti karikák eltüntetését is. Házi megoldások között tartják számon a zöld tea, kávézacc, tojásfehérje és krumpli pakolást.