Életmód

Arcápolás a konyhából

Sötétebb foltok jelentek meg a bőrödön. Felfedeztél néhány szarkalábat a szemed körül? Semmi pánik. Irány a konyha, ott megtalálsz minden szükséges szert ahhoz, hogy eltüntethesd az idő nyomait.

A kémiai savas hámlasztást már nem csak a kozmetikusunk végezheti el. Vannak már olyan bőrápolók, amelyekkel otthon is megoldhatjuk savakkal a bőrtisztítást, amelynek eredményeképpen csökkenhetnek ráncaink. Ám nem feltétlenül kell a hámlasztásért bolti szereket vásárolni. Több félét megtalálhatunk a konyhánkban is. No, nem az ecetre gondoltunk elsősorban.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Az úgynevezett öregségi foltokra például a citromsav az egyik kiváló megoldás. Ilyen pedig citrusfélékben található meg, mint a narancs, citrom, grapefruit, mandarin vagy klementin. A kezelés pedig igen egyszerű. Vágj félbe egy citromot, majd dörzsöld be a lédús gyümölcshússal az árulkodó sötét foltot. Tedd mindezt naponta kétszer addig, amíg el nem halványul a folt. Legalább tíz percen át hagyd a gyümölcslevet a folton, majd öblítsd le.

Ha felfedeztél néhány szarkalábat a szemed körül, akkor a hűtőt érdemes kinyitnod a megoldásért. Ugyanis a tejtermékekben lévő tejsav remekül lehámlasztja abőr felső rétegét, mindeközben pedig hidratál is. A legjobb, ha görög joghurtot használsz. Vidd fel a megtisztított bőrödre és hagyd rajta legalább 15 percre. Közben például meditálhatsz, így teljesen ellazulhatsz. Ezután öblítsd le. Használd a módszert kétnaponta.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

A fakó arcbőrödre is van megoldás, méghozzá a cukortartóban. Tégy egy kevés arctisztító krémet egy csészébe és adj hozzá egy teáskanálnyi cukrot. Keverd el benne alaposan, majd kend a bőrödre és masszírozd bele alaposan. Ezután öblítsd le. Akár naponta kétszer is alkalmazhatod a módszert a kedvező eredmény érdekében.