Környezetünk

Videón ahogy az agresszív méhraj megvadul és a rendőrökre támad

Feldühödött méhek támadtak rendőrökre Amerikában. A két járőrre a nyílt utcán csaptak le a rovarok, egy térfigyelő kamera rögzítette, ahogy egyikük a rendőrautóban keresett menedéket, a másikat viszont szó szerint földre vitte a túlerő.

Legalább két rendőrt kezelnek méhcsípésekből eredő sérülésekkel, miután helyi idő szerint hétfő délután a kaliforniai Los Angeles egyik negyedében tomboló méhrajba keveredtek.

Egyikük a rendőrautóban bújt el a rovarok elől, a másik viszont nem volt ilyen szerencsés, arccal az aszfaltra esett, miközben megpróbálta elzavarni a méheket.

Az ABC 7 hírcsatorna tudósítása szerint az önkéntes rendőr zúzódásokat szenvedett, miközben a méhek végig nyüzsögtek körülötte. A férfit a kiérkező mentők előbb a helyszínen ellátták, majd a közeli kórházba szállították.

A területre később méheltávolító szakembert hívtak aki egy lakóház teteje alatt bukkant a kaptárra. A férfi szerint a rovarok viselkedése szokatlanul agresszív volt, elmondása szerint egyelőre nem világos, mitől vadultak meg.

Forrás: CBS News

A kiemelt kép illusztráció.