Kultúra

Asztalosinasnak állt Novodomszky Éva

Teljesen új oldalát mutatta meg a Duna népszerű képernyőse. Novodomszky Éva asztalosinasként, faforgácsba merülve mutatta meg, a kemény fizikai munkától sem retten meg. A csatorna magazinműsorainak, az Almáriumnak és a Család-barátnak új elemeként a műsorvezetők több héten át számukra kedves és izgalmas témákat mutatnak be a nézőknek.

A Duna délelőtti és a délutáni magazinműsorának újdonságaként a műsorvezetők rég kipróbálni vágyott szakmákba, tevékenységekbe kalauzolják a következő hetekben a nézőket. A hetente két alkalommal jelentkező sorozat első részeként az Almárium egyik háziasszonya, Novodomszky Éva egy asztalosműhelybe látogatott. A tévés nem bánta, hogy tetőtől talpig fűrészporos lett, hiszen már évek óta kedvenc szabadidős tevékenysége a barkácsolás. A megfelelő munkavédelmi eszközökkel felszerelkezve – köztük egy búvármaszknak is beillő védőfelszereléssel – fából és rézből készített dekorlámpát a Duna műsorvezetője.

Fotó: MTVA

Novodomszky Éva kezeit nem kímélve vetette bele magát a 15 órás munkafolyamat fázisaiba: fűrészelt, gyalult és csiszolt. A következő részben újabb kihívás elé nézett: megismerkedett az epoxigyantával, és bepillanthatott annak háromhetes folyamatába, amíg bútor készül a különleges anyagból. Fodor Gábor profi asztalos segítségével megtanulta, mit jelent a kontaktolás, miért fontos az anyag olajozása és felületkezelése. A mester tanítványát nem rettentette el a kemény fizikai munka: olyannyira lelkes volt, hogy a program végén felajánlkozott segédnek is.

A következő hetekben az Almárium másik három műsorvezetője és a Család-barát jól ismert arcai is új élmények után kutatnak, hogy kedvet csináljanak kreatív és hasznos foglalatosságokhoz a Duna nézőinek.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től a Dunán.

Almárium – szakértő és sztárvendégekkel, minden hétköznap 13:30-tól, folytatás 15:00-kor és 16:50-kor a Dunán.