Gyereknevelés

Egy édesanya meséjét filmesítette meg az M2 Gyerekcsatorna

A Hetedhét kaland Minden este egy mese című rovata egy különleges kezdeményezésnek ad otthont. A műsorban május 26-án mutatják be azt a tanulságos történetet, amely az MTVA különdíját nyerte el a Nagycsaládosok Országos Egyesületének meseíró pályázatán.

A klasszikus állatmeséket idézi a Gyermekeink ajánlják – nagycsaládosok meséi II. pályázat különdíjas alkotása, A tavaszi zsúr, amit a közmédia gyerekcsatornája filmesített meg. Cserkó Róbertné Renáta írása stop motion technikával – képkockánként beállított és rögzített eljárással – illusztrálva elevenedik meg a Hetedhét kaland című ismeretterjesztő műsorban, Mahó Andrea Jászai Mari-, EMeRTon- és Artisjus-díjas színművész tolmácsolásában.

Minden este egy mese (Fotó: MTVA)

A történetben egy erdő lakói tavaszköszöntőt szerveznek, a meghívottak listáján azonban akad egy olyan név, akit néhányan nem látnának szívesen az ünnepségen. Az állatok végül mégis bizalmat szavaznak a vendégnek és kellemes meglepetés éri őket.

A gyerekek a mesén keresztül megtanulhatják, hogy rendkívül félrevezetők lehetnek az előítéletek, lerombolásukra a legjobb módszer, ha esélyt adunk a másiknak, hogy megmutathassa önmagát.

(Fotó: MTVA)

A pályázat különdíjas műve azt üzeni: családban élni egyet jelent az empátia és az elfogadás folyamatos gyakorlásával, hiszen ez a harmonikus együttélés alapja. Ahhoz, hogy a nyitott gondolkodás a gyermekekben is kialakuljon, nagy segítséget adhatnak a mesék. Képzeletviláguk, beleérző képességük fejlődésével párhuzamosan a kicsik arra is ráébredhetnek, mennyivel fontosabbak a külsőségeknél a belső értékek, hiszen azok erőssé és különlegessé tesznek minket.

Minden este egy mese különkiadás május 26-án 15:48-tól az M2 Gyerekcsatornán, a Hetedhét kalandban.