Kultúra

Oszter Alexandra: Édesapám hirtelen ment el, és még most is nagyon nehéz nélküle

Két évvel ezelőtt hunyt el Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. Lánya, Oszter Alexandra a gyász feldolgozásáról és jövőbeli terveiről mesélt a Duna Önök kérték című műsorának vendégeként.

Fotó: MTVA/Önök kérték

Nem a szokványos apa-lánya kapcsolat volt Oszter Sándor és Oszter Alexandra között. Az otthon „csibészkirálynőnek” becézett színésznő rajongott karizmatikus édesapjáért, és már igen korán eljátszott a gondolattal, hogy felnőttként követi majd őt az előadóművészeti pályán. Két évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel veszítették el a szeretett családfőt, és bár nem telik el nap, hogy ne gondolna rá, elkezdte feldolgozni a történteket – mesélte az Önök kérték adásában.

„Szerelmes voltam édesapámba, több millió nővel együtt. Hirtelen ment el, és még most is nagyon nehéz nélküle, de valamiért úgy gondolom, hogy jó helyen van. A mai napig álmodom vele, gyakran szoktam beszélni hozzá, de úgy hiszem, meg kell tanulni elengedni a halottjainkat. Nem jó energia, ha túlságosan ragaszkodunk hozzájuk” – osztotta meg érzéseit Oszter Alexandra a Duna műsorában. Hozzátette, a továbblépésben segítette, hogy megözvegyült édesanyja számított a támogatására, valamint kamasz fia miatt sem hagyhatta, hogy eluralkodjon rajta a gyász okozta szomorúság.

„Egy nagy adomány, hogy megörököltem édesapámtól a diósjenői Oszter udvart, így az erdő közepén élhetek. A természet, a kertészkedés mellett a kreatív alkotás, a festés, és a sütés-főzés mindig feltölt. Új terveim is vannak, szeretnék emlékmúzeumot, közösségi teret nyitni édesapámnak” – avatta be elképzeléseibe az Önök kérték nézőit Oszter Alexandra. A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken.

Önök kérték – minden hétköznap 15:30-tól, Zenés Önök kérték vasárnap 17 órától a Dunán.

 A fekete bojtár – a 2015-ös filmdráma Oszter Sándorral szeptember 15-én, 21 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.