Környezetünk

Fába szorult egy medvebocs lába

A floridai vadvédelmi szervezet munkatársai a múlt héten egy medvebocsot mentettek meg, szegény állat egy fatörzs résébe szorult be.

Egy kifejezetten a medvékre specializálódott szakértőt hívtunk, hogy segítsen kiszabadítani a kölyköt szokatlan helyzetéből” – közölte a floridai vadvédelmi szervezet (FWC) a Facebookon.

A biológus és az FWC munkatársa, aki rátalált a kölyökre, két órán át dolgozott azon, hogy megpróbálják szétfeszíteni a fa ágait, hogy kiszabadítsák az állatot – írja a New York Post. 

A művelet nehezebb volt mint gondolták, az állat lábát még mosogatószerrel is bekenték, hátha úgy könnyebb lesz kiszedni a fa szorításából, azonban minden próbálkozás kudarcba fulladt.

Végső megoldásként munkatársunk egy helyi lakostól kért kölcsön egy láncfűrészt” – áll a bejegyzésben. „Miközben biológusunk a lehető legstabilabban tartotta a medvét, munkatársunk le tudta vágni az egyik faágat, amely csapdába ejtette a kölyköt.”

A medvét hosszas küzdelem után kiszabadították és gyors orvosi vizsgálat után, mely alapján megbizonyosodtak arról, hogy az állat nem sérült meg, szabadon engedték.

Forrás: Facebook/MyFWC Florida Fish and Wildlife