Egészség

Őszi fáradság? Adunk pár tippet, amivel búcsút inthetünk neki

Az ősz sajnos, nem sajnos, de beköszöntött, így nem meglepő, ha sokan azt tapasztalják, hogy állandóan fáradtak, levertek, kedvetlenek, esetleg karikásak a szemeik. Egyik napról a másikra sokkal kevesebb napfény ér bennünket, ezekkel a tippekkel azonban felvehetjük a harcot az őszi fáradtság ellen.

Levegő

Még szerencsére egyáltalán nincs hideg, így egészségünk érdekében mindenképpen megéri kimerészkedni a szabadba. Ráadásul az ősz az az évszak, ami a legjobb lehetőségeket adja a nagy kirándulásokra, hiszen ilyenkor a legszebb színeiben pompázik a természet és nincs túl hideg sem, ami elviselhetetlenné tenné a túrázásokat. Semmiképpen ne gubózzunk be a szobánk rejtekébe, hiszen ez is lehangoltsághoz és fáradékonysághoz vezethet.

(Fotó: unsplash.com)

Étkezés

Köztudott, hogy ahogy hűl a levegő, mi egyre inkább elkezdjük kívánni a nehezebb ételeket. Próbáljunk odafigyelni a mértékre, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt. A magvak, az egészséges lisztekből, és nem finomlisztből készült ételek ráadásul sokkal energikusabbá fognak varázsolni minket, mint ha zsírban, olajban sült nehéz ételeket fogyasztanánk.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Zene

Apróságnak hangzik, pedig nagyon fontos lehet a zene szeretete, hallgatása, hiszen az idő lassan egyre borúsabb és hidegebb lesz, ráadásul korán kelésnél is egyre sötétebb lesz, ami előhozhatja rossz gondolatainkat. A zene mondhatni terápiás hatással van az emberre, így amikor nehezebben indul a napunk, már a kora reggeli készülődésnél is hallgassunk zenét, megéri.

Sport

Rengeteget számít a sok mozgás és a sportolás. Az őszi fáradtság ellen ráadásul kifejezetten hatásos, hiszen több energiánk lesz, és sokkal frissebbek leszünk a rendszeres mozgástól. Arról nem is beszélve, hogy az immunrendszerünket is nagyban hozzásegítjük ahhoz, hogy nehezebben gyűrje le egy vírus vagy baktérium.