Gyereknevelés

Magyarországra látogat az igazi Mikulás

Az idén is Magyarországra érkezik decemberben a finn Mikulás a Mikulásgyár meghívására, Joulupukki ezúttal több városba is ellátogat – közölte a Mikulásgyár Alapítvány szombaton közleményben az MTI-vel.

Budapest, 2019. november 28. Joulupukki, a lappföldi Mikulás a belvárosi Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában tartott sajtótájékoztatóján 2019. november 28-án. MTI/Mohai Balázs

Az Északi sarkkör közeléből érkező vendég idei egyik feladata az, hogy felhívja a gyerekek és szülők figyelmét a szolidaritás és a jótékonyság fontosságára – írták.

Zsolnai Endre szervező emlékeztetett a finn Mikulás korábbi szavaira: „adakozzunk a rászorulóknak és a nélkülözőknek adventkor. Cselekedjünk úgy, ahogyan azt szeretnénk, hogy velünk is cselekedjenek embertársaink!”

Zsolnai Endre szerint a finn Mikulás mondatai jól mutatják, hogy idén mire fókuszál a karitatív akció: a Mikulásgyár szeretne ismét sok tízezer kiló adományt gyűjteni, amelyeket a

Gyermekétkeztetési Alapítvány és ötven kiválasztott település vezetője, családsegítője oszt majd szét közvetlenül a rászorulók között.

Budapest, 2017. december 6. Joulupukki, a lappföldi Mikulás gyerekeket fogad a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban 2017. december 6-án. MTI Fotó: Mónus Márton

A közleményben tájékoztattak arról, hogy a szervezők mellett minden évben önkéntesek százai segítik a Mikulásgyár munkáját. Bíznak abban, hogy idén több cég csapatépítő eseményként is szerepet vállal majd a gyűjtésben, szortírozásban. A december 1. és 21. között zajló eseménynek köszönhetően ismét több ezer gyermek karácsonya válhat egy kicsit könnyebbé – idézi a közlemény Zsolnai Endrét.

A gyerekek találkozhatnak Joulupukkival

  • december 1-jén Budapesten, a MikulásGyár nyitó ceremóniáján és december 6-án ugyanezen a helyszínen,
  • továbbá december 3-án Sárváron,
  • december 4-én Bábolnán,
  • december 6-án Szerencsen,
  • és december 7-én Szombathelyen.