Kultúra

Jónak lenni jó! – Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező nem akármilyen tárgyat ajánlott fel

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a Jónak lenni jó! kampányhoz. Az adományok összege már meghaladta a 17 millió forintot. A közmédia idén a Semmelweis Egyetem Fejlődéstámogató Központjának gyűjt, amely a koraszülött gyermekek fejlesztését segíti.

Oscar-díját mutatta meg a Híradó kameráinak Rófusz Ferenc, aki első magyarként kapta meg a rangos szakmai elismerést 1981-ben. A Légy című alkotás a legjobb rövid animációs film kategóriában nyert. A mestermű egy légy életének utolsó három percéről szól. A filmet különleges technikával alkotta meg a rendező, aki ehhez összesen négyezer darab rajzot készített.

Rofusz Ferenc rajzfilmrendező, A légy című animációs filmjéért kapott Oscar-díjjal a kezében stúdiójában. A három perces mű egy légy szemszögéből láttatja a világot a nézővel.(Fotó: MTI/ Friedmann Endre)

A Magyar Szent István-renddel kitüntetett rajzfilmrendező az egyik rajzot ajánlotta fel a Jónak lenni jó! karitatív akciónak.

„Hogyha én ezzel hozzá tudok járulni, borzasztóan örülnék, mert az idei téma –nekem is van két gyermekem, és én emlékszem mielőtt, ők születtek, azért kicsit izgul az ember, hogy minden rendben legyen” – mondta az Oscar-díjas rajzfilmrendező.

A közmédia jótékonysági kampánya idén a koraszülött gyerekek fejlesztésére gyűjt. A felajánlások folyamatosak, az adományok összege már meghaladta a 17 millió forintot. A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak. A Vak Varjú étteremcsalád tulajdonosa is így döntött.

„November 15-től december 10-ig, amennyiben a Vak Varjú éttermeknél a séf ünnepi és alkalmi ajánlatából választják a fogásokat, akkor minden egyes étel árából 150 forinttal támogatják ezt a programot. Sőt, idén az különösen izgalmas volt, hogy a dolgozók külön megkerestek bennünket, és azt mondták, hogy ők közvetlenül is szeretnének anyagi segítséget, támogatást felajánlani” – mondta Semsei Rudolf, a Vak Varjú étteremcsalád tulajdonosa.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció idei kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítványa, amelynek célja a koraszülött, valamint a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztése. A 13 600-as adományvonalon a 04-es kód megadásával 500 forinttal lehet segíteni az adománygyűjtő akciót, amely december 17-én egy egész napos műsorfolyammal zárul a közmédia csatornáin.