Életmód

Öt rossz szokás, amitől felszaladnak ránk a kilók

A helytelen táplálkozás mellett a rossz szokások is nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy észrevétlenül szaladnak fel ránk a kilók. Ha szeretnénk eredményesen diétázni, vagy egyszerűen tartani a súlyunkat, akkor szabaduljunk meg néhány rossz szokástól.

Ne hagyjuk ki az étkezést

Amikor nagyon elfoglaltak vagyunk, bizony előfordul, hogy egyszerűen nem marad időnk enni, vagy elfeledkezünk róla, esetleg csak útközben bekapunk valamit. A szakemberek szerint azonban mindenkinek, aki fogyni szeretne, pontos étkezési menetrendet kellene követnie a siker érdekében. Anne McTiernan, a Washingtoni Egyetem professzora szerint ha kihagyunk egy étkezést, jobban kiéhezünk a magasabb kalóriatartalmú ételekre, és a szervezetünk is többet raktároz belőle.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Adagoljunk helyesen

Ha nagy adagokat eszünk, akkor szinte biztosan túlesszük magunkat a szakemberek szerint. Ha azonban kisebb adagot választunk, és kisebb falatokban fogyasztjuk el, akkor az agyunk hamarabb fogja azt érezni, hogy jóllaktunk.

Túlalvás

A napi 8 óra alvás nagyon fontos lehet a fogyás szempontjából, azonban ha ennél többet alszunk, az már hízáshoz vezethet. Ha ágyban töltjük a hétvégét, vagy a kanapén heverészve, az azt jelenti, hogy sokkal kevesebb aktivitást végzünk. Már egy egyszerű séta a ház körül, a házi munka vagy játék a gyerekekkel és a kutyával is segíthet, hogy beinduljon a fogyás.

Nagy családi étkezések

Együtt enni a családdal nagyszerű dolog, azonban a fogyás szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan tálaljuk az ételeket. Ha mindent kirakodunk az asztal közepére, és mindenki annyit szed a tányérjára és annyiszor, ahányszor jólesik, akkor bizony könnyű túlzásba esni. Inkább fogjuk meg a tányérunkat, szedjünk magunknak a konyhapulton, és csak azt vigyük oda az étkezőasztalhoz.

Mondjunk le az alkoholról

Bár a nap végén jólesik néha egy-egy pohár bor, ne feledkezzünk el róla, hogy az alkohol igazi kalóriabomba. Talán nem is sejtjük, hogy emiatt nem látszanak az edzőteremben tett erőfeszítéseink, mert nem tudunk lemondani erről az apróságról.