Kultúra

Szulák Andrea: Szeretem megragadni a pillanat varázsát

Hamarosan kerek évfordulót ünnepel Szulák Andrea, a Máté Péter-díjas énekes, színész, műsorvezető azonban édesanyja halála óta már nem szereti a születésnapjait. Az Önök kérték vendégeként kifejtette, a közönség sokszor élteti őt, és ez elég számára.

Szulák Andrea Máté Péter-díjas énekes a Dankó Rádió 10. születésnapja alkalmából tartott koncerten, a Dankó 10 gálán a Magyar Zene Házában 2022. december 20-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Sokoldalú művész Szulák Andrea, repertoárjában prózai és zenés darabok, koncertek mellett műsorvezetés is található. „Negyven éve van papírom arról, hogy hivatásos előadóművész vagyok. Az éneklésen túl a színház számomra az örök szerelem. Szeretem megragadni a pillanat varázsát, és ez leginkább a színpadon működik” – árulta el az Önök kérték vendégeként Bényi Ildikónak. A Duna délutáni kívánságműsorában egy másik közelgő kerek évfordulójáról is beszélt. „Csendben ünnepelek. Nem szeretem a születésnapjaimat. Mindez addig volt fontos nekem, amíg édesanyám élt, mert az a mi kettőnk meghitt ünnepe volt. Amúgy  számomra elég, ha felmegyek színpadra és megtapsol, ünnepel a közönség, és ez sokszor megtörténik.”

Elfoglaltságai közben mindig van ideje arra, hogy a közmédia nemes ügyéhez csatlakozzon. Ahogy a korábbi években, úgy most is személyes felajánlással segíti a Jónak lenni jó! idei kedvezményezettjét, a Semmelweis Egyetem Alapítványt. „Bármennyire elfoglalt vagyok, itt a helyem, kötelességemnek érzem, hogy segítségek” – mondta Szulák Andrea, hozzátette, egy olyan ember, aki sokat köszönhet a közönségnek, így viszonozhatja a szeretetet, amit kap. Az előadóművész a Mirandolina című zenés vígjátékra ajánlott fel páros belépőjegyet.

Nemcsak Szulák Andrea, hanem sok művész, sportoló csatlakozott már a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogató karitatív kezdeményezéshez. Felajánlásaikat, különleges relikviáik többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama alatt bocsátanak árverésre. Ezen kívül bárki folyamatosan segítgeti a Semmelweis Egyetem Alapítványt 500 forinttal a 13-600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra.

Jónak lenni jó!– december 17-én egész napos műsorfolyam a közmédia csatornáin.

Önök kérték – minden hétköznap 15:30-kor, Zenés Önök kérték vasárnap 17 órakor, Bényi Ildikóval a Dunán.