Környezetünk

Debreceni tűzoltók segítenek a nagybeteg lánynak álmai megvalósításában

Torokszorító bejegyzést tett közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

 

Csire Zsuzsi egy mindössze huszonegy éves debreceni lány, akinél egy vírusos eredetű fertőzés súlyos, gyógyíthatatlan szívizombetegséget okozott még tízéves korában. Több mint egy évtizede szinte a kórházakban él, élete minden fontos pillanatát ott töltötte: ünnepeket, érettségit, szalagavatót, születésnapokat – írták az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Kétszer kapott új szívet, de nem volt szerencséje, a teste egyiket sem fogadta be. Harmadik esélye nincs. Zsuzsi pedig bakancslistát készített.

„Mióta a bakancslistám a nyilvánosság elé került, az utóbbi időben egy olyan érzés jött fel bennem, hogy mivel rengeteg segítséget kaptam rengeteg csupaszív embertől, hogy most már én is szeretnék adni a világnak. És mindenképpen én is szeretnék ide a tűzoltósághoz mint önkéntes csatlakozni… Úgy gondolom, hogy az önkéntesség a mai világban egy nagyon fontos dolog, és nem lehet tényleg elégszer mondani, mert segítségre mindenütt szükség van. A világnak adni jó. Hogy másnak az örömét látjuk, az szerintem leírhatatlan dolog.”

Mint írják, a debreceni lány álmainak megvalósításában, köztük az önkéntes tűzoltóvá válásban sokan segítenek, így találkozott a Magyar Református Szeretetszolgálat kutató- és mentőcsoport elnökével, Hegedűs Gáborral is. A debreceni tűzoltók képzést tartottak Zsuzsinak, hogy egy éles bevetésben is helyt tudjon állni.

„Nem láttok ma már nála bátrabb tűzoltót, nem láttok ma már nála elhivatottabb embert” – zárták a bejegyzést.

A fiatal lány bakancslistája, további tervei, átélt élményei ide kattintva olvasható.