Életmód

Rókusfalvy Lilinek egészségügyi okból kellett felhagynia a tánccal

A Duna show-műsorainak háziasszonya, Rókusfalvy Lili ötéves kora óta táncol. Bár egy időre fel kellett hagynia szenvedélyével, sok emlékezetes pillanatot köszönhet neki, amelyek közül egyet megosztott az M5 kulturális csatorna nézőivel is.

Édesanya, feleség, műsorvezető és szabadidejében táncos is Rókusfalvy Lili. A Duna műsorvezetője, akit szombat esténként A Dal 2024 háziasszonyaként láthatnak, egy mozgalmas napjába adott betekintést a Librettó Kulisszatitkok rovatában. Az M5 stábja egy balettórán látogatta meg Rókusfalvy Lilit, a műsorvezető ugyanis ismét táncol, a Madách Tánciskolában.

Rókusfalvy Lili (Fotó: MTVA/FarkasFruzsina)

„Ötéves voltam, amikor édesanyám megkérdezte, lenne-e kedvem táncolni. Minden gondolkodás nélkül igent mondtam, onnantól kezdve szenvedélyemmé vált a tánc. Kevés gimnazista mondhatja el, hogy a 16. születésnapja a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán volt egy Macskák-előadás közben” – idézte fel e korszakból származó emlékezetes pillanatát a műsorvezető. Rókusfalvy Lilinek egészségügyi okból kellett felhagynia a tánccal, ám pár hónapja ismét balettszőnyegre állt a Sárközi Gyula Társulat tiszteletbeli tagjaként. A tánciskola alapítója, a balettművész Sárközi Gyula szerint lenyűgöző személyiséggel van megáldva Lili, különleges adottsága, hogy amint színpadra lép, az emberek odafigyelnek rá.

Miután elvitte a gyerekeket óvodába, iskolába, bevásárolt, és elment balettórára, Rókusfalvy Lilire várt a munka. A Librettó stábja munkahelyére is elkísérte, a nézők láthatták, miként készül a Duna szombat esti élő show-jára, benézhettek a sminkszobába és a ruhapróbára. A Dal 2024-ben idén is magyar tervezők ruháját viseli Rókusfalvy Lili, az M5 kamerájának megmutatta a Magdolna Veronika által megálmodott, Balaton ihlette ruhát, amelyben A Dal 2024 szombati második válogató adását vezette.

„Amikor az ember több dolgot csinál egyszerre, fontos, hogy legyen miből töltekeznie. Számomra ilyen az anyaság, mert folyamatosan szeretet kapok a gyerekeimtől, és a munkám is feltölt” – mondta Rókusfalvy Lili. A Kulisszatitkok adása újranézhető a Librettó Médiaklikk-oldalán.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.

A Dal 2024 – szombatonként 19:35-től a Dunán.

Kiemelt kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd