Gyereknevelés

Egészséges újszülöttet találtak a szolnoki babamentő inkubátorban.

Megszólalt a csengő Szolnokon. Egy egészséges kisbabát találtak a babamentő inkubátorban, aki szép nevet kapott a kisfiú.

A Hetényi Géza Kórház csengője szombaton este fél kilenc előtt jelzett a dolgozóknak, akik egy koraszülött gyermeket találtak az inkubátorban.

A kisfiú a Máté nevet kapta, teljesen egészséges, megfelelően táplálkozik és az életfunkciói is tökéletesek.

A kórház megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást, hogy a gyermek sorsa mielőbb megnyugtató módon rendeződjön. A szolnokihoz hasonló babamentő inkubátor az ország minden vármegye székhelyén üzemel.

„Megszólalt a babamentő inkubátor jelzője a portán, azonnal értesítették az ügyeletes orvost, és a nővérekkel együtt lejöttek. Itt találtak egy éretlen, 34-35 hetes koraszülöttet, aki 2 kiló 6 deka volt, kisfiú, Máté, és a külső vizsgálatok alapján tejesen egészséges, rózsás bőrszínű volt, nem volt lehűlve. A köldökcsonk alapján nem azon a napon született, már kezdett leszáradni, de hála istennek, fertőzés nem alakult ki. Az osztályra fölvitték, ott meleg inkubátorba tették, és elvégezték az alapvető vizsgálatokat” – mondta az M1-nek Berdó Éva főorvos.