Gyereknevelés

A bátor hatéves gondolkodás nélkül kimentette családját az égő házból

A kisváros hőse lett a hatéves kislány, miután beszaladt az égő házba, hogy riassza alvó családját.

Olivia Patterson éppen a kertben játszott, amikor április 4-én észrevette, hogy lángok csapnak fel az angliai Észak-Yorkshire-ben lévő otthona tetejéből – írja a The Times című brit lap.

Olivia 29 éves édesanyja, Laura a kanapén aludt két kisebb testvérével, az egyéves Joel-Jamesszel és a kétéves Tiffanyval, amikor nagyobbik csemetéje kiabálva rohant be a házba.

„Ébresztő anya, ébreszd fel a babákat!” – kiabálta Olivia.

A családnak sikerült sértetlenül kimenekülnie az égő épületből, amely a szomszédos házban kezdődött, és átterjedt a család három hálószobás otthonának emeletére is.

„Nagyon büszkék vagyunk rá. Figyelemzavarral küzd, szóval egészen elképesztő volt. El sem tudjuk hinni, hogy Olivia kihozta az édesanyját, hiszen csak hatéves, és berohant egy égő épületbe. Az utcában lakók nem gondolták, hogy bárki is bent van, mert nem volt autó a felhajtón”

– dicsérte csodálatos unokáját az 54 éves nagymama, Sadie Gelder, aki elmondta, hogy a család szinte minden vagyonát elvesztette a tűzben.

A gyerekek néhány ruháját sikerült megmenteni, de minden más odaveszett. Az emberek ágyakat, ágyneműt és törölközőket adományoztak a családnak, de szükségük lenne egy új otthonra és még sok apróságra, hiszen most ideiglenesen egy Airbnb-ben laknak.

Bár a tűz okának megállapítása még folyamatban van, a családnak azt mondták, hogy valószínűleg egy telefontöltő okozhatta a tüzet.

Az anya volt kollégái nemrégiben létrehoztak egy GoFundMe adománygyűjtő oldalt, ahová hétfőn reggelig ötezer dollár érkezett a családnak, ami nagyjából 1,8 millió forint.

A kiemelt fotó illusztráció.