Életmód

Brad Pitt és Sting pincészetének borai az Avasi Borangoláson

Idén immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol május 16. és 19. között nyolcvan helyszínen hatvankét borászat várja az érdeklődőket.

A tájékoztatás szerint a történelmi Avas utcáin három színpadon tizennyolc koncert lesz, és számos utcazenész és bárzongorista is fellép.

A szervezők idén több újdonsággal is készülnek, ilyen például a „világsztárok tere”, ahová többek között olyan hírességek pincészeteinek borait hozzák el a fesztiválozók részére, mint Andrés Iniesta, Sting, Snoop Dogg vagy Brad Pitt.

Mellettük a hazai borászatok széles kínálata lesz jelen. A látogatók már a fesztivál szakmai napján megkóstolhatják a bükki borászok italait egy exkluzív sétáló borkóstolón.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Az idén négynaposra bővülő Avasi Borangolás első, szakmai napját két zenés-táncos, borozós szórakozásról szóló nap követi, míg a negyedik napon, vasárnap közös piknikezésre hívják a fesztiválozókat.

Ezen a napon a családok lesznek a középpontban, ugyanis az Avastetőn egész nap gyerekfoglalkoztatók, előadások és koncertek várják a legkisebbeket, míg szüleik a Telekom Hello Szülő programján hallhatnak beszélgetéseket Hajós Andrással, Holló Mártával vagy a 2013-ban elhunyt Erőss Zsolt hegymászó feleségével, Sterczer Hildával.

A fesztiválon új helyszínként jelenik meg a felújított Avasi kilátó és környezete, az OTP Kilátó Színpadon a Maszkura és a tücsökraj, Zsaya, a Holdeső és a Fazekas Gyermekkórus és a Ritmiklift zenél majd.

Az Avalon Fleet Amfiteátrum Színpadon a Lóci játszik, a Folkfonics és a Z!IENEMi gondoskodik a hangulatról, míg a Nagyavason helyet kapó Kvaterka Rap Színpadon a Hősök, Copy Con és Siska Finuccsi szórakoztatja majd a közönséget.

Mint írták, a rendezvényen idén is megrendezik az AVASember Kupát és a kisAVASember Kihívást, melyhez idén a Diósgyőri VTK nyújtja a sportszakmai támogatást. Az Avasi Borangolás progamjai egy programelem kivételével ingyenesen látogathatók, Áts Károly x Günzer Tamás borkóstolójára előzetes jegyváltás szükséges.

A kiemelt kép illusztráció.