Életmód

Pitti Katalin életében fontos szerepet tölt be a hit

A Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész a közelmúltban a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lett. Az elismerés jelentősége mellett pályája indulásáról, hitéről és őrangyalairól, valamint a zenei pályán szárnyait bontogató unokájáról is mesélt a Duna délutáni magazinjában.

Budapest, 2018. május 2. Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes (szoprán), érdemes művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén (MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Már óvodás korában felfigyelt környezete Pitti Katalin ösztönös zenei tehetségére, ezért szülei zene tagozatos általános iskolába íratták, majd bekerült a helyi templomi kórusba is. Pályája legnagyobb kihívásai közben sem feledte el azt az egy mondatot, amelyet a karvezetőtől kapott útravalóként.

„Szerintem nincs olyan művész, akiben ne lenne legalább egy kevés kétség önmagával szemben. Engem egy mondat motivál gyerekkorom óta, amelyet Mandula József atya mondott rólam tízéves koromban. Maga mellé hívott, és az egész kórus előtt kijelentette, tanulják meg a nevemet, mert lehet, egy nap még híres ember lesz, gyönyörű hangja van” – emlékezett vissza az operaénekes, aki úgy érzi, minden szakmai válságán átsegítette az, hogy hitt ebben a mondatban. Fontos szerepet tölt be a hit az életében: legnagyobb segítőinek az őrangyalokat tartja, nekik tulajdonítja, hogy több életveszélyes helyzetet sikerült már elkerülnie.

Egy barátomtól kaptam ajándékba egy őrangyalt ábrázoló érmét, ami mindig velem van, de az otthonomban is számos angyalt ábrázoló tárgyat, emléket őrzök” – tette hozzá Pitti Katalin, akit a közelmúltban tagjai közé választott a Halhatatlanok Társulata.

Az előadóművész úgy fogalmazott, az igazi halhatatlanságot utódai jelképezik számára. Nagy örömére unokája tovább viszi a zene iránti szeretetét, végzős gimnazistaként az Áramlás nevű rockzenekar gitárosa. A büszke nagymama lelkesen mesélte, hogy már többször lehívták őt a zenekar próbatermébe, és ilyenkor ki is kérik véleményét. A teljes beszélgetés újranézhető a Családi kör Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Családi kör – hétköznap délutánonként 13:40-től és 15 órától a Dunán.