Kultúra

J. K. Rowling rajong az új Harry Potter-sorozat forgatókönyvéért

Az HBO új sorozatának forgatókönyvvázlata levette a lábáról az eredeti könyvek íróját.

Az HBO szerdán jelentette be, hogy a tervezett Harry Potter-tévésorozathoz megtalálták a megfelelő producereket, Francesca Gardinert (Utódlás) és Mark Mylodot (Trónok harca).

A most 58 éves írónő, J. K. Rowling az X-en (korábban Twitter) jelentette be, hogy izgatottan várja a páros írói és rendezői munkáját.

„Mindketten valódi szenvedélyt éreznek a Harry Potter iránt. Miután elolvastam Francesca forgatókönyvvázlatát és hallottam Mark elképzeléseit, biztos vagyok benne, hogy a tévésorozat több mint megfelel majd az elvárásoknak. Imádom!”

Az HBO tavaly áprilisban jelentette be, hogy tévéadaptációt készít a Harry Potter-regényekből. A projektet J. K. Rowling hét Harry Potter-könyvének „hű adaptációjaként” írják le, minden évad egy regényről fog szólni.

A kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA)

J. K. Rowling írónő hét fantasy regényében – kezdve az 1997-es Harry Potter és a bölcsek köve című könyvvel – mesélte el egy fiatal fiú, Harry Potter történetét, aki a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjaként küzd a gonosz erők ellen. A könyvek sikere vezetett a Warner Bros. kasszasiker-filmsorozatához, amely 2001-től 2011-ig futott az imádott főszereplőkkel, Daniel Radcliffe-fel, Rupert Grinttel és Emma Watsonnal.

Az utolsó Harry Potter-filmet követő években a varázslóuniverzum kibővült a Fantasztikus állatok előzményfilmekkel, egy Tony-díjas színpadi darabbal, a Harry Potter és az elátkozott gyermekkel, egy Emmy-jelölt kvízműsorral, amelynek házigazdája Helen Mirren színésznő volt, valamint a Harry Potter 20. évfordulója alkalmából egy jubileumi különkiadással, amely újraegyesítette az aranytriót, valamint olyan sztárokat hívott újra a kamerák elé a Harry Potter égisze alatt, mint Gary Oldman, Helena Bonham Carter és Robbie Coltrane, akinek ez volt a halála előtti utolsó szereplése.