Környezetünk

Saját nevét véste Pompeji ősi falába, súlyos kárt okozott egy turista

Őrizetbe vettek egy turistát az olasz rendőrök, miután belevéste a nevét egy ház falába Pompejiben. A férfit később elengedték, de az okozott károk teljes kifizetésére kötelezték.

Az olasz rendőrök őrizetbe vettek egy turistát a hétvégén, miután rajtakapták, hogy belevéste a nevét egy falba Pompeji városában.

A kazahsztáni turistát szombaton tartóztatták le a pompeji régészeti parkban, amikor az ókori város biztonsági őrei észrevették, hogy a férfi az Ali nevet karcolja egy ház vakolatába. Az őrök jelentették az esetet, a kiérkező rendőrök pedig őrizetbe vették a férfit. A kihallgatása után elengedték, de az okozott károk megtérítésére kötelezték. Büntetőjogi vádat nem emeltek a turista ellen.

A férfi által megrongált Ceii-ház egy ókori villa, amely egykor Lucius Ceius Secundus magisztrátusé lehetett. A ház a város egyik legismertebb építménye, amelyet a vulkáni hamu temetett be és őrzött meg a Vezúv 79-es kitörésekor.

A rongálás kevesebb mint egy hónappal azután történt, hogy egy holland turista megrongált egy falat Herculaneum városában.

Tavaly pedig egy brit férfi vésett feliratot a Colosseum falába Rómában. A férfi az eset után elnézést kért, azt állítva, hogy fogalma sem volt arról, hogy a Colosseum milyen régi, értékes épület, egészen addig, amíg a rendőrök fel nem világosították.

Kiemelt kép: A pompeji ókori romváros (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate)

Forrás: New York Post