Csillagok

Diétatippek csillagjegyünk szerint

Se szeri, se száma a diétáknak, amik közül válogathatunk az utóbbi években, de a legjobb, ha megtaláljuk azt, ami a leginkább illik hozzánk, a személyiségünkhöz. Összegyűjtöttük, hogy csillagjegyünk alapján milyen trükkök segíthetik a hatékony diétát.

Kos

Önfejűség és szenvedély jellemzi a Kosokat, és ez bizony akkor is felüti a fejét, amikor fogyókúrába kezdenek, ez viszont hosszú távon nem mindig működik. Rövid és intenzív diétával próbálkozzanak, mert nagyon hamar ráunhatnak. Keressenek partnert, társaságban jobban fog menni.

Bika

A Bikák nagyon szeretnek egy helyben lenni, és az ételek nagy rajongói, így könnyedén felszaladnak rájuk a kilók. A legjobb, ha rendszeres mozgást találnak maguknak, és mindig résen vannak az étkezést illetően. Alakítsanak ki egy kiszámítható edzésrutint, amelynek érzik is az eredményét.

Ikrek

Az Ikrek nagyon szélsőséges jegy, az egyik pillanatban habzsol, a másikban elutasítja az ételt. A megoldás talán az lenne, ha nem menne el a falig, hanem kialakítana egy egészséges középutat. A túl sok korlát megviseli őket, így érdemes néhány egyszerűbb bevezetésével kezdeni: száműzzük a cukrot és a fehér kenyeret, a következő lépésig pedig várjunk egy kicsit.

Rák

A Rákokra jellemző, hogy a magánéletük és munkájuk változása is meglátszik az étkezési szokásaikon és így a súlyukon is. Ha stresszesek, esznek és híznak, ha azonban rájuk talál a szerelem, máris beindul a fogyás. Ha épp stresszből van több az életükben, igyekezzenek leállni a nassolással. Mindig figyeljenek oda, hogy bőségesen reggelizzenek.

Fotó: iStock.com/RossHelen

Fotó: iStock.com/RossHelen

Oroszlán

Az Oroszlánok igazán szeretik a hasukat, és szeretnek jókat és sokat enni, így nagy kihívás számukra olyan diétát találni, ami nem jár sok lemondással. Mivel az ízek azok, amik igazán fontosak számukra, megpróbálhatják azzal kezdeni a fogyókúrát, hogy minden adagot a felére csökkentenek.

Szűz

A Szűz jegyűeknél is a stressz okoz legkönnyebben hízást, hajlamosak fel-le szaladni a kilók rajtuk, ami sajnos nagyon egészségtelen. Érdemes a középutat keresniük, mert hajlamosak az önsanyargatásra, ami azt eredményezheti, hogy két nap spártai küzdelem után feladják a diétát. Ideálisabb, ha napi 5-6 étkezést iktatnak be, és figyelnek rá, hogy a tízórai, az uzsonna és az esetleges nassolnivaló is egészséges legyen.

Mérleg

A Mérleg jegy szülöttei nagyon nehezen veszik rá magukat a diétára, sokszor inkább úgy döntenek, hogy fogyás helyett kihozzák a legtöbbet a teltebb idomaikból is. Nincs ezzel semmi gond, de ha mégsem érzik jól magukat a bőrükben, akkor érdemes valamilyen könnyű és ízekben gazdag diétát választaniuk, amelyben sok alacsony szénhidráttartalmú ínyencség megtalálható.

Skorpió

A csillagjegyek közül a Skorpiók bírják legjobban a szigorú szabályokat követelő diétákat, ha belenyúlnak egy jó módszerbe, akár a túlzásokra is hajlamosak lehetnek. Náluk is kiemelten fontos tehát megtalálni az arany középutat. Beválhat számukra a szétválasztó diéta, és az is kiemelten fontos, hogy rendkívül sok zöldséget fogyasszanak.

Nyilas

A Nyilasok nehezen tűrik a monotóniát, ezért könnyen feladják a diétákat, amikbe belefognak. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbbjük tehetséges szakács, és szeret is főzni, így még nehezebben tartja magát a szabályokhoz. Ami náluk a legfontosabb, hogy legyen kellő motivációjuk, és hogy változatosan oldják meg az étkezéseket.

Bak

A Bakok inkább úgy állnak az evéshez, mint szükséges rosszhoz, nem úgy, mint élvezeti forráshoz, éppen ezért egyáltalán nem figyelnek oda az evésre. Az egyik véglet kórosan sovány, a másik pedig ugyanezen okokból kórosan elhízott lehet, ha nem figyel oda. A rövid távú, de szigorúbb diéták jobban működhetnek náluk.

Vízöntő

A Vízöntők az evés nagy rajongói, szeretik a különleges finomságokat, és általában nagyon édesszájúak. Ha nem akarnak lemondani az édességekről, érdemes helyettesíteniük a cukrot és a fehér lisztet egészségesebb, mentes hozzávalókkal. Hajlamosak rá, hogy egész nap eszegessenek, így nagyon fontos, hogy ne legyen otthon semmi olyan, ami aláássa a diétát.

Halak

A Halak szeretik a jó minőségű ételeket, ők maguk is szívesen főznek, és ez a tulajdonságuk segítheti a diétájukat is. Inkább vegyenek valamiből jó minőségűt, különlegeset, drágát, de kevesebbet, mint sokat és egészségtelent. Így csökkenthetik az adagokat, növelhetik a minőséget, és sikeresen elindulhatnak a fogyás útján.