Csillagok

Öt kedvenc dalunk a legendás Táncdalfesztiválról

Ma már szinte elképzelhetetlen, mit jelentett annak idején, több mint 50 évvel ezelőtt a Táncdalfesztivál ennek az országnak.

Persze ma is vannak tehetségkutatók, énekversenyek, minden létező műfajban, melyek kifejezetten népszerűek, sőt, itt van nekünk A Dal is, de olyan, mint a Tácdalfesztivál, többet soha nem lesz. És ezt nem a keserű-bús nosztalgia mondatja velünk, hanem egyszerűen ez az igazság. 50 évvel ezelőtt mindenki ugyanazt a csatornát nézte, és remegve várta a szombat estét, és természetesen hogy szavazhasson: levelezőlapon! Olyan előadókat köszönhetünk a műsornak, mint Katona Klári, a Hungária együttes, Koós János, Korda György, Aradszky László, Delhusa Gjon, a Neoton együttes, Szűcs Judith, Mary Zsuzsi, Soltész Rezső, Szulák Andrea, Máté Péter, Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa, Ihász Gábor, Vámosi János, Záray Márta, Sárosi Katalin.

Kovács Kati – Nem leszek a játékszered

Pápai Faragó és a Syrius együttes – Így mulat egy beates magyar úr 

Omega – Kiabálj, énekelj

Zalatnay Sarolta – Hol jár az eszem 

Harangozó Teri – Sose fájjon a fejed

 

A témával Minden változik, a lényeg nem? címmel és sztárvendégekkel foglalkozik a Ridikül mai adása. A stúdióban beszélget Frenreisz Károly, Heilig Gábor és Kóbor János, valamint meglepetés-hölgyvendég is érkezik hozzánk.

A legutóbbi adást ezen a linken nézhetjük meg.