Csillagok

Miben ment férjhez Marilyn Monroe – harmadszorra?

Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor – nemcsak az bennük a közös, hogy igazi stílusikonok, akik mindannyian férjhez mentek, hanem az is, hogy ezt nem csak egyszer tették meg. Ebből pedig egyenesen következik, hogy nem csak egyszer öltötték magukra álmaik ruháját. Ez alkalommal Marilyn Monroe menyasszonyi ruháit szemrevételezzük.

A bájos Audrey Hepburn menyasszonyi ruhái (!) után cikksorozatunk következő részében a minden idők egyik legszebb nőjének tartott Marilyn Monroe esküvői ruháit mutatjuk be. Esküvői ruháit végignézve nehéz kijelenteni, hogy minden nő pont úgy akar majd kinézni, ahogy ő nézett ki élete nagy napjain.

Az első esküvőjére 1942-ben került sor. 16 éves volt, amikor hozzáment a nála 3 évvel idősebb James Dougherty rendőrtiszthez, aki sokkal később, egy interjúban elmesélte, hogy ő egy kisvárosi lányba szeretett bele, nem pedig egy filmsztárba. Ez a kisvárosi lány pedig pontosan olyan ruhát viselt, amilyenről 16 évesen álmodhatott: földig érő, fátylas, csipkés darabot.

https://www.instagram.com/p/BABydr5Pmrp/

https://www.instagram.com/p/MERR7XtTbw/

https://www.instagram.com/p/BB64aK2gJF7/

Marilyn Monroe 1954-ben ment férjhez másodszor, Joe DiMaggio baseballsztárhoz. Az esküvőn egy fehér prémgalléros sötétbarna kosztümöt viselt. A ruha 45 évvel később 33 000 dollárért kelt el egy árverésen. Bár a következő évben elváltak, a férfi egy életen át szerette a filmcsillagot. Monroe halála után hetente háromszor fél tucat vörös rózsát küldetett Marilyn sírjához, soha nem beszélt róla vagy a kapcsolatukról a nyilvánosság előtt, és soha nem házasodott újra.

https://www.instagram.com/p/Bd7G5_Slby2/

https://www.instagram.com/p/Bd8HDnCFBlu/

Marilyn Monroe még egyszer ment férjhez: 1956-ban, Arthur Millerrel kötött esküje alatt egyszerű pulóvert és szoknyát viselt. A bájos fehér ruhát állítólag kizárólag a sajtó kedvéért vette fel.

https://www.instagram.com/p/BfB0HQ4HKnH/

https://www.instagram.com/p/BTxUQiZjy3C/