Csillagok

5 + 1 fontos mérföldkő egy nő életében, amit előbb-utóbb mindenki megtapasztal

Egy nő életében sok fontos esemény található, már gyerekkorunktól kezdve olyan élményeken és változásokon megyünk keresztül, amelyekre életünk végéig emlékszünk. A másoknak és az elvárásoknak való megfelelésen túl eljutunk addig, amíg el nem fogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Eddig a pontig azonban hosszú utat kell bejárnunk, kisebb-nagyobb sikereken és kudarcokon keresztül, valamint azokat a mérföldköveket megtapasztalva, amelyek fontosak, hogy teljes életet élhessünk. Mutatunk ezek közül néhányat, vagyis íme 5+1 fontos mérföldkő egy nő életéből, amit előbb-utóbb mindenki megtapasztal.

1. Kialakul a saját stílusunk

Mindenkinek megvannak a kedvenc ruhadarabjai, illetve a maga stílusa, ami aszerint változhat, hogy éppen milyen életszakaszában van az ember, mégis valahogy egységes képet viselhet. Elképzelhető, hogy egyes darabokat mégsem hordunk, mert nem illik, vagy mit szólnának hozzá mások. Ilyen lehet például a különböző minták és színek összeválogatása, vagy hogy tornacipőben megyünk egy esküvőre. De van az a pont, amikor megvonjuk a vállunkat, és azt mondjuk, „kit érdekel?”, és azt vesszük fel, amihez kedvünk van, vagyis nem másoknak öltözködünk, hanem önmagunknak.

2. Elfogadjuk a testünket olyannak, amilyen

Talán valamikor tinédzserkorunkban kezdődik, hogy egyre több dolgot fedezünk fel a testünkön, ami nem tetszik, amit szívesen megváltoztatnánk. Aztán telik-múlik az idő, és jó pár diétán és fogyókúrán túl elkezdjük lépésről lépésre elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Leselejtezzük a szivacsos melltartókat, megnő a szoknyánk hossza, és elajándékozzuk a rövidnadrágokat is. Ne sajnáljuk, nem bánjuk, mert már nem frusztrál bennünket a testünk.

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

3. Bármikor, bárkinek nemet mondunk

Ugyancsak a másoknak való megfelelésre lehet többnyire visszavezetni, hogy nehezen mondunk nemet a különféle kérésekre, szívességekre, feladatokra. Viszont a legtöbbünk életében eljön egy pont, amikor egyszer csak rájövünk, milyen könnyű ezt megtenni – és milyen fontos, hogy ne helyezzünk mindig mindenkit magunk elé. Az egészséges önzőség fontos, és ebbe beletartozik, hogy tudjunk nemet mondani.

4. Elfogadjuk a korunkat

Valamikor a harmincas éveinkben jövünk rá a legtöbben, hogy a kor az valójában csak egy adat a személyes okmányainkban, és sok esetben nem számít. Mert – ahogy mondják – mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Nem szégyellni való, ha már elmúltunk negyven- vagy ötvenévesek, az a fontos, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat.

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

5. Tudjuk, mi fontos, és mi nem

Eljutunk arra a szintre, hogy már nem izgatjuk magunkat a felesleges dolgokon. Míg korábban bizonyára a legkisebb dolog életbe vágóan fontosnak tűnhetett, amin esetleg órákon vagy napokon, heteken keresztül rágódtunk, és bármikor „ki tudtunk akadni” miattuk, addig eljön az a pont, amikor ezeknek a száma megcsappan, és csak a valóban fontos dolgok miatt jövünk lázba – a többit pedig ahogyan jön, úgy el is engedjük.

+ 1. Nem akarunk mások lenni, mint akik vagyunk

Van kedvenc színészünk, énekesünk, zenekarunk, tévés személyiségünk vagy filmes karakterünk, akit mindig szívesen látunk, hallunk, csodálunk, de nem akarunk olyanok lenni, mint ők. Vagy olyanok, mint egyes nők a környezetünkben, akik szerintünk valamiben szebbek vagy jobbak, mint mi. Eljön az az idő, amikor már nem akarunk olyanok lenni, mint mások, mert tudjuk, hogy sokkal könnyebb, ha önmagunkat adjuk. Ha olyanok vagyunk, amilyenek, az összes pozitív és negatív tulajdonságunkkal együtt, és ez így van a legeslegjobban.