Csillagok

Mindenki másképp csinálja, vagyis ilyen anyák vagyunk a horoszkópunk szerint

Anyának lenni nehéz feladat, mégis mindannyian megbirkózunk vele, hiszen ez az egyik legszebb és legtökéletesebb élmény a világon, amit átélhetünk. Az már más kérdés, ki hogyan éli meg az anyaságot, illetve milyen anya ő (például mások szemében). Gondolnánk, hogy a születési dátumunk meghatározhatja, milyenek vagyunk anyaként? Pedig ezt is befolyásolja a csillagjegyünk. Mindenki másképp csinálja, vagyis ilyen anyák vagyunk a horoszkópunk szerint. Persze ne feledjük el közben, hogy mindez nem kőbe vésett dolog.

Kos: megbízható, erős és bátor

Igazi harcos anyuka válhat a Kosból, aki mindent megtesz a gyermekeiért. Ő irányít, vagy ha úgy tetszik, ő a főnök, de meghagyja a gyerekeinek az önállóságot és a szabadságot. A Kos anyukák igazi dívák az anyaság tekintetében (is) – magabiztosak és erősek, nem félnek semmitől. Ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy nem egyek a gyerekkel, tiszteletben tartják a személyiségét, ami igen egészséges hozzállás mindkettejük részéről.

Bika: stabil, racionális, keményen dolgozó

Az anyaság számukra a legtermészetesebb dolog a világon. A Bika anyák igen szigorúak lehetnek, hajlamosak arra, hogy mindentől féltsék a gyermekeiket, és ezt a félelmet átültessék a gyerekbe is. Fontos számukra, hogy biztonságban tudjanak mindent és mindenkit a vélt és valós veszélyektől. Makacsságuk miatt hajlamosak a merevségre és régimódiságra. Ugyanakkor praktikusak és bölcsek, szoros kapcsolatot alakítanak ki a gyermekeikkel.

Ikrek: nyitott, fiatalos és kreatív

Meglehetősen sokfélék lehetnek az Ikrek jegyű anyák – időnként akár ellentmondásba is keveredhetnek, viszont sosem unalmasak. Meglehetősen rugalmasan és nyitottan állnak a gyerekneveléshez. Sosem lehet tudni, éppen milyen elveket követnek – az egyik pillanatban nagyvilági anyukák, a másikban pedig ők a legigazibb „ősanyák”, miközben baba-mama klubot vezetnek és karriert építenek. De mindig tudják, éppen hol tartanak. A gyemeküket modern szabad szellemben nevelik.

Fotó: iStock.com/morrowlight

Fotó: iStock.com/morrowlight

Rák: érzékeny, kényelmes és szentimentális

Igazi anyaközpontú kapcsolat alakulhat ki, ha a mama a Rák jegyében született. Náluk ugyanis az anyai ösztönök talán már gyerekkorban előjönnek, és úgy érzik, mintha ez lenne az életük értelme, és azért jöttek a világra, hogy anyák lehessenek. Igyekszenek szép, kényelmes otthont kialakítani, minden idejüket a gyereknek és a gyereknevelésnek szentelik. Hajlamosak lehetnek azonban arra, hogy mindent a gyerekre fogjanak, például miatta nem érnek rá.

Oroszlán: játékos, megbízható és irányító

Akárhol megjelennek, az Oroszlán édesanyákra mindenki emlékezni fog. Szívvel és lélekkel nevelik a gyermekeiket, igyekeznek a gyerek életének minden percében részt venni. Büszkék rá, és ezt meg is osztják mindenkivel. Céljuk, hogy a gyerekük sikeres legyen, és akár a világot is megváltsa. Szeretik, ha a kezükben van az irányítás, s talán nem túlzás, hogy úgy gondolják, ők a legjobb anyák a világon, és a gyermekeik a legjobbat érdemlik mindenben.

Szűz: szervezett, racionális, és reális elvárásokat támaszt

Szabad szellemű anyukák lehetnek a Szűz jegyűek, akik a különféle stílusok érdekes keverékét mutatják. Míg egyes Szűz anyák a legliberálisabb formában, rutinból nevelik a gyereket, addig mások a szakirodalmat bújják, hogy minél tökéletesebbek legyenek. A rend és a rendszeresség megszállottjai, hajlamosak a szorongásra, amit ellensúlyozhat az olykor szabadon szárnyaló, bohém lelkük.

Skorpió: erős, rugalmas és intuitív

A Skoprió anyukák olyanok, mint egy mágnes, ami azért lehet meglepő, mert egyszerre inspirálók, szabálykövetők és fegyelmezők. A gyerekek pedig hangulattól függően ragaszkodhatnak hozzájuk, vagy éppen szabadságra vágyhatnak. A Skorpió mama védi a gyermekét, bármit megtesz azért, hogy a legjobbat adhassa meg neki. Olykor kimerítő sakkjátékhoz hasonlíthat az anya-gyerek kapcsolat. A Skorpió anya szenvedélyesen bízik a megérzéseiben.

Mérleg: türelmes, egyensúlyra törekvő és tisztességes

A Mérlegek állandóan az egyensúlyra törekszenek, nincs ez másképp az anyaság esetében sem. A legnagyobb káoszban is nyugalomra hajtanak. Akkor a legboldogabbak, ha másokért tehetnek, és egy kisbaba tökéletes arra, hogy ezt megtehessék valakiért. Szeretik játékokkal elhalmozni a gyermeküket. Nem szeretnek rohanni, a gyerekeikkel is szívesen töltik az időt akár a végtelenségig.

Fotó: iStock.com/Choreograph

Fotó: iStock.com/Choreograph

Bak: előre tervező, megfontolt és türelmes

A Bak anyákra állítólag az jellemző, hogy olyanok, mintha inkább apák lennének. Szigorúbbak és irányításra inkább hajlamosak, sokkal inkább feladat- és célorientáltak, mint a többi jegy. Szabályokat hoznak és határokat szabnak, és nem átallanak úgynevezett „életleckéket” tanítani, ha szükséges. Távolságtartók és rendszeretők, fontos számukra a tisztelet megadása – mindkét fél részéről. Erősek, mint az acélmagnóliák, vagyis van bennük nőies finomság, de ezt csak ritkán mutatják meg.

Vízöntő: fiatalos, nyitott és igazságos

Egy igazi bohém hippi lelke él a Vízöntő jegy szülötteiben, miért lenne ez másképp az anyaság esetében? Nemigen lehet beskatulyázni őket. Spontánok és szeretetteljesek, ugyanakkor képesek szigorúak is lenni, de a kontroll, amit gyakorolnak, könnyen elszakadhat. Soha nem unalmas velük az élet, s gyermekeik is hasonlóan életigenlők és szabad lelkűek lehetnek, nagy képzelőerővel és szabadságvággyal.

Nyilas: bölcs, vicces és kalandvágyó

A pillanatnak élnek, a spontán impulzusok és az ösztönök irányítják a Nyilasok mindennapjait. Anyaként is kedvelik a függetlenséget és a változást, s a gyermekeiket is arra nevelik, hogy ne ragaszkodjanak, ne függjenek senkitől és semmitől, ami csodálatos ajándék lehet számukra. Társként kezelik a gyemekeiket, ugyanakkor sok időt és energiát fordítanak rájuk, bármikor számíthatnak az anyjukra, az életük bármelyik szakaszában.

Halak: együttérző, kreatív, és szárnyal a képzelete

Ők az igazi „hableány” anyukák, akik egy fényűző buborékban nevelik a gyermeküket, tele szeretettel, melegséggel és csillogással. Empatikusak és érzékenyek, bár olykor érzelmileg kissé labilisak lehetnek. A Halak édesanya vicces, szórakoztató, képzelőerejével a gyermeke egyik legjobb játszópartnere lehet. Bármikor feladja a házimunkát, csak hogy a gyerekkel lehessen. Frusztráló lehet az állandóság és stabilitás esetleges hiánya, de a szeretet mindent ellensúlyozhat.