Csillagok

Minden csillagjegy másképp áll a munkához, avagy így dolgozunk a horoszkópunk szerint

Mindenkire másképp hathat a munkahelyi stressz, a hajtás, de akár egy átlagos, eseménymentes hétköznap is. Mások ugyanis az igényeink, és másképp állunk a munkához is. Van, aki örömét leli abban, ha van egy kis versenyhelyzet, más pedig épp a csendes, nyugodt légkört kedveli. Talán nem meglepő, de a születési dátumunknak is köze lehet ahhoz, ahogyan a munkához állunk. Mutatjuk, így dolgozunk a horoszkópunk szerint.

Kos

Igencsak szenvedélyesen állnak a munkához a Kosok – tele vannak energiával és ötletekkel ahhoz, hogy megoldják a problémákat és elvégezzék a rájuk szabott feladatokat. Szívesen segítenek másoknak, alakítják a vállalati környezetüket, és spórolnak a fizetésükből, hogy megvalósíthassák az álmaikat.

Bika

Természetesen a kényelem az egyik legfontosabb szempont, ha egy Bika dolgozni kezd. Szeretik, ha minden a kezük ügyében van, amire csak munka közben szükségük lehet – kedvelik az otthonosan berendezett irodát, íróasztalt. No és persze azt is szeretik, ha a munkaidő későn kezdődik és hamar véget ér.

Ikrek

Az Ikrek jegy szülöttei szeretnek hangot adni a véleményüknek. És igyekszenek mindig úgy alakítani a dolgokat, hogy végül vezető pozícióba kerüljenek – persze ha sikerül nekik, mert olykor túlzásba esnek, és akkor épp az ellenkezőjét érik el. Egyébként szívesen kommunikálnak a kollégákkal, ezért általában nagy népszerűségnek örvendenek.

Fotó: iStock.com/grinvalds

Fotó: iStock.com/grinvalds

Rák

Érzelmesek és intuitívak a Rákok – a munkahelyükön mindig igyekeznek megbizonyosodni arról, hogy a csapatuk egységes, és megfelelő a cél eléréséhez. Szeretik a csapatmunkát, az érzést, hogy együtt tesznek valamit, valami nagyot, a közösség lelkei lehetnek. Lelkesedésük másokat is motiválhat a közös munkára és a közös időtöltés élvezetére.

Oroszlán

A tisztességes fizetés és a munkában való elismerés a legfontosabb az Oroszlánok számára. Nemigen rajonganak azokért a munkákért, amiknél nem derül ki azonnal, hogy mennyit érnek. Szívesen alakítják úgy a dolgokat, hogy véletlenül beszédbe elegyedhessenek a főnökkel – így kikérhetik a véleményüket, vagy elmondhatják céljaikat, elképzeléseiket.

Szűz

Menetrend, menetrend, menetrend – a Szűz jegy szülöttei akkor érzik a legjobban magukat, ha minden a terv szerint halad, határidőre. Az asztaluk jellemzően tele van színes lapokkal, amiken az elvégzendő feladatok vannak, meghatározott rendszerben, természetesen. A tökéletességre törekszenek, olykor elvesznek a részletekben.

Mérleg

Legyünk jó kapcsolatban a főnökkel – valami ilyesmi a jelmondatuk a Mérlegeknek. Számukra ugyanis nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki azzal a valakivel vagy azokkal a személyekkel, akik irányítanak. A kapcsolatok építése révén érzik úgy, hogy jól dolgoznak, hogy elértek valamit a munkájukban.

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Skorpió

A Skorpiók nem szeretnek unatkozni, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy valamit tanuljanak, hogy fejlesszék önmagukat. Ösztönösen végzik a feladataikat, állandóan csinálnak valamit, terveznek és tárgyalnak. Arra azonban ügyeljenek, hogy tartsanak olykor szünetet is, és ne vigyék olyan gyakran haza a munkát.

Nyilas

A saját ütemterv beállításának szabadsága a legfontosabb a Nyilasoknak. Talán ez a csillagjegy szereti a legjobban a rugalmas munkaidőt, az biztos, hogy nem kedvelik, ha mások szabályai szerint kell élniük és dolgozniuk. Ha a lehetőségekhez mérten megkapják a vágyott szabadságukat, akkor igen motiváltak lehetnek és keményen dolgozhatnak.

Bak

A Bakok számára fontos, hogy tudják, milyen célokat kell elérniük. Szeretnek tisztában lenni a kisebb állomásokkal, mérföldkövekkel, és ha elérték azokat, akkor örömmel tesznek utána egy pipát. Maximalisták, ezért szeretik a munkájukat leellenőrizni, ezért kicsi a tévedés lehetősége, amit a vezetők igencsak kedvelhetnek bennük.

Vízöntő

Igencsak népszerűek lehetnek a Vízöntők a munkahelyükön. Igaz, nem feltétlenül azért, mert olyan sokat és olyan jól dolgoznak, de mindenkihez van egy kedves szavuk, mindenkit meghallgatnak, mindenkivel kapcsolatba kerülnek. Ellenállhatatlanul barátságosak, mindenki szívesen tölti velük az ebédszünetet.

Halak

Jellemző a Halak jegy szülötteire, hogy a környezetre igen érzékenyen reagálnak. Átveszik mások energiáját, legyen az pozitív vagy negatív. Ha mások nem olyan lelkesek egy feladat miatt, mint ők, akkor könnyen elvesztik a jegy szülöttei is a kedvüket. Próbálják meg függetleníteni magukat mások hangulatától, érzéseitől – bár ez egy Halak számára nem könnyű feladat.