Csillagok

Ezekkel az állatokkal vagyunk rokon lelkek a horoszkópunk szerint

Akik érdeklődnek az asztrológia iránt, azok bizonyára szívesen olvasnak újabb és újabb érdekességeket a saját csillagjegyükkel kapcsolatban – és esetleg az ismerőseik jegyeiről is szívesen informálódnak. Ezzel kicsit közelebb kerülhetünk a saját személyiségünk megismeréséhez. Minden csillagjegyhez tartozik egy szimbólum, és ugyanígy minden jegy képvisel egy állatot, amelynek a jellemzői, a szelleme ugyancsak sokat elárulhat a jegy képviselőjének személyiségéről. Íme, ezeknek az állatoknak a szelleméből táplálkozhatnak a csillagjegyeink.

Kos: gazella

A Kosok legismertebb, legjellemzőbb tulajdonságai, hogy magabiztosak, bátrak és úttörő személyiségűek. Nem szeretik az idejüket vesztegetni, gyorsan elvégzik a feladataikat, és általában sikeresen elérik a céljaikat. A gazella azért lehet az ő állatuk, mert hasonlóan a Kosokhoz a gazellák is gyorsak, mozgékonyak, és bátran szembenéznek az ellenfeleikkel.

Bika: elefánt

A Bikák kitartóak, makacsok, erőteljesek. Alapvetően békeszeretők, bár olykor erőszakosnak tűnhetnek, mert mindent megtesznek azért, hogy elérjék a céljaikat. Makacsságuk mellett a hűségük, az eltökéltségük említésre méltó, főleg a tulajdonukkal kapcsolatban. E jellemzők miatt is illik hozzájuk a bölcs és intelligens elefánt, akik fenségesek, és a hagyományaikat átadják egymásnak, generációról generációra. Védik a területüket, de ha valaki elnyeri a bizalmukat, azt szívesen látják.

Ikrek: róka

A kommunikáció, az információcsere, az interakció a legfőbb jellemzőjük az Ikrek jegy szülötteinek, emellett gyorsak, jól alkalmazkodnak és szellemesek. Közhelyesen a kétféle személyiség is jellemző rájuk, mivel sokszor nem lehet megállapítani, hogy éppen mit képviselnek. Jó értelemben ravaszak, ahogyan a róka is: okosak, kíváncsiak, energikusak. Bár hajlamosak az „eltévelyedésre”, a nap végén mindig hazatalálnak.

Fotó: unsplash.com/ZachariahHagy

Fotó: unsplash.com/ZachariahHagy

Rák: nyúl

Nem szeretik a konfliktusokat a Rákok, többek között ezért is lehet lelki társuk a nyúl. Bár tekintetük nem téveszti el a célt vagy az ellenfelet, a mozgásuk, a viselkedésük jellemzően inkább kitérő. Érzékenyek, hajlamosak elrejteni azt, amit gondolnak. A békét szeretik, ápolják a családi kötelékeket és hagyományokat, védelmezik a szeretteiket. Ha veszélyt éreznek, a nyulak is rögtön eliszkolnak – nem egyenesen előre, cikcakkban menekülnek. Elbújnak, nem néznek szembe a veszéllyel.

Oroszlán: páva

Az Oroszlánt imádni és isteníteni kell, ezt mindenki tudja róluk. Szeretnek a figyelem középpontjában lenni, és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy ez így legyen. Nemcsak viselkedésük, de az öltözködésük is hivalkodó, ahogyan a pávák tollazata. Ezek a madarak nevezetesek színes, díszes tollaikról, amik vonzzák a figyelmet, a társaságot. Emellett persze az Oroszlánok jellemzően éberek, kreatívak és védelmezőek – ezeket erősítik a páva tulajdonságai.

Szűz: mókus

Félénk, csendes és leleményes személyek a Szűz jegy szülöttei. A mókusok is félénkek és leleményesek: előre gondolkoznak, gyűjtögetnek télire diókat, magvakat, mindenféle élelmiszert. Az alaposság is közös a két szimbólumban, a részletekre való odafigyelés, a rend- és rendszerszerető hozzállás a dolgokhoz. Ez többek között azért fontos nekik, mert ha úgy adódik, akkor sem dől össze világuk.

Mérleg: leopárd

Messze földön ismeretes, hogy a Mérlegek nehezen döntenek. Mindent alaposan átrágnak, minden oldalról megvizsgálnak, latolgatnak, elemeznek. Végül olyan döntést hoznak, amivel elégedettek (jó esetben). És hogy illik ehhez a leopárd? Nos, a leopárdok sem csak úgy vaktában futnak a céljuk felé vagy éppen a zsákmányukért. Alaposan megfontolják, milyen stratégia lehet a legjobb, hogy sikerrel járjanak. Észreveszik az árnyalatnyi különbségeket is, nem kerüli el semmi a figyelmüket.

Skorpió: kígyó

A tudás megszerzése és önmaguk háttérben maradása az egyik legfontosabb a Skorpiók számára. Nem szeretnek a középpontban lenni, inkább a háttérből mozgatják a szálakat. Így könnyebben tervezhetik a következő lépést, hogy mindenki előtt járhassanak. Ezért lehet különleges kapcsolata ennek a jegynek a kígyóval. A kígyók ugyanis hagyományosan, történelmileg szimbolizálják a tudást. A Skorpiók profik abban, hogy a kis részekből, részletekből végül összeállítsanak valami nagy dolgot.

Fotó: iStock.com/Zinkevych

Fotó: iStock.com/Zinkevych

Nyilas: majom

Mivel sokszor kentaurként, félig emberként, félig lóként ábrázolják a Nyilasokat, adná magát, hogy a ló legyen a szellemi társuk, de nem így van. Kíváncsi, társaságot kedvelő, izgága természetük miatt sokkal közelebb állnak a majmokhoz. Szórakoztatóak, okosak, tanulékonyak, bátrak és alkalmazkodóak. Gondozzák a szeretteiket, és tudják, hogy az életet nem kell túl komolyan venni.

Bak: bagoly

A Bakok jellemzően lassan, de biztosan érik el a céljaikat. Kitartásuknak, munkaszeretetüknek és bölcsességüknek köszönhetően sikeresek. Még akkor is kitartanak, ha túlórázniuk kell, ha éjszakákat kell végigdolgozniuk. Kiemelkedően intelligensek, hasonlóan a baglyokhoz. Bármivel találkoznak, ha az hasznos a számukra, felhasználják a haladáshoz. A nehézkes körülményekben is feltalálják magukat, és kihozzák mindenből a maximumot.

Vízöntő: elektromos angolna

A Vízöntőkre jellemző, hogy összegyűjtik a tudást, majd azt előszeretettel továbbadják, mint egy vízhordó a kancsójában összegyűjtött vizet. A holnapban élnek: a jelenlegi tudásukat a jövőben szeretnék kamatoztatni, még ha mások által is. Szeretik a rejtvényeket és a meglepetéseket – ezért mondják, hogy az elektromos angolna a rokon állatuk. A szokatlan és váratlan megjelenés jellemzi ezt az állatot, például a váratlan áramütés miatt. Ahogyan ezzel sokkol más állatokat, úgy lepi meg a Vízöntő a környezetét az ötleteivel, kreativitásával.

Halak: delfin

Vonzza a Halak jegy szülötteit a misztikum, a spiritualitás. Ezt előszeretettel használják arra, hogy egyre jobb dolgokat érjenek el. Másrészről nagy álmodozók, akik gyakran a valósággal is szemben állnak, és együttérzők mindennel és mindenkivel szemben. A delfin egy olyan emlős, amelyik a vízben él, olykor fel kell jönnie a felszínre, hogy levegőt kapjon. Ahogyan a Halak jegy szülötteinek is néha szembe kell nézniük a valósággal. Emellett okosak és kommunikatívak, és fontos, hogy a két világ között egyensúlyt hozzanak létre.