Csillagok

A régi Hollywood legcsillogóbb, legszebb színésznői

Hollywood aranykoráról mindenki csillogó szemekkel beszél, hiszen az egy más idő volt, másfajta filmekkel, másfajta életérzéssel. Szeretnénk ezt most kicsit visszahozni, méghozzá azokkal az ikonikus színésznőkkel, akik szebbé és varázslatosabbá tették azt a bizonyos korszakot.

Lauren Bacall

A Tony-díjas színésznőt a legtöbben A hosszú álom, a Szegények és gazdagok és a The Gift of Love című filmekből ismerik, meghatározó, macskaszerű szemeit pedig mindenki imádta.

 

Natalie Wood

A West Side Story legendás színésznője beírta magát a filmművészet történelemkönyvébe, ráadásul két alkalommal is jelölték Oscar-díjra. 1956-ban a Life magazin a „világ legszebb tizenévesének” nevezte.

 

Audrey Hepburn

Aligha van olyan ember, aki ne ismerné az egykori gyönyörű és kifinomult színésznőt, elég, ha csak azt mondjuk, Álom luxuskivitelben vagy Római vakáció. Utóbbiért Oscar-díjat is kapott a legjobb színésznő kategóriában.

 

Grace Kelly

A kecses és nyugodt magatartásáról ismert színésznő olyan filmekben mutathatta meg a tehetségét, mint a Fogjunk tolvajt!, a Hátsó ablak vagy a High Society Girl. 1954-ben ráadásul az Oscar-szobrocskát is hazavihette, majd 1956-ban hozzáment III. Rainier monacói herceghez, így ő lett Grace hercegné.

 

Marilyn Monroe

A People magazin „Az évszázad legszexibb nőjének” választotta, nem véletlenül. A gyönyörű színésznő kalandos élete és tragikus halála a mai napig foglalkoztatja a köztudatot. Legismertebb filmjei közül csak néhány: Van, aki forrón szereti; Niagara; Hétévi vágyakozás.

 

Maureen O’Hara

O’Hara olyan emlékezetes filmekben játszott, mint A nyugodt férfi vagy a Miracle on 34th Street. 1933-ban a Nemzeti Cowboy és Nyugati Örökség Múzeumának Legnagyobb Nyugati Előadók Csarnokába is beválasztották.