Csillagok

A férfi, akitől Marilyn Monroe gyermeket várt

8 éve ezen a napon hunyt el Tony Curtis, az '50-es évek egyik legsármosabb sztárja, aki még Marilyn Monroe szívét is megdobogtatta. A színészre emlékezve összegyűjtöttünk néhány érdekességet az életéről.

Tony Curtis Bernard Schwartz néven született 1925. június 3-án New Yorkban, magyar emigráns szülők gyermekeként. A hírnevet elsősorban külseje hozta meg számára, később azonban olyan filmekben bizonyította tehetségét, mint a Houdini, A siker édes illata, a Van, aki forrón szereti és a Spartacus.

Nehéz gyermekkor és bandaháborúk

A színésznek nem volt könnyű gyermekkora: szegénység által sújtott közegben nőtt fel, és már 11 éves korában egy hírhedt utcai banda tagja lett. A nehéz sorsból a filmek segítségével sikerült kitörnie, és már középiskolás évei alatt tagja lett egy színjátszó körnek.

 

Szolgálat a haditengerészetnél

A második világháború alatt az amerikai haditengerészetnél szolgált, és miután megnézte Cary Grant Destination Tokyo (Úti cél Tokió) cím filmjét, tengeralattjárós szolgálatra jelentkezett. Miután véget ért a háború, és az állam bármilyen képzést és mellé ösztöndíjat biztosított a harcokból visszatérő veteránok számára, 1946-ban beiratkozott egy színészképzőbe.

Elvis Presley az övéről mintázta hajviseletét

Azt mondják, Elvis Presley is róla mintázta ikonikus frizuráját, miután a színész feleségével, Janet Leigh-vel gyakori témája volt a bulvármagazinoknak. Így az énekes is gyakran találkozhatott Tony Curtisszel és stílusával az újságok lapjain, és nem kizárt, hogy meg is ihlette megjelenését, de az is igaz, hogy az ’50-es években meglehetősen elterjedt volt ez a hajviselet.

 

Marilyn Monroe gyermeket várhatott tőle

Memoárjában megemlékezik arról, hogy Marilyn Monroe, akivel több alkalommal is flörtöltek, talán gyermeket várt tőle. A két híresség a Van, aki forrón szereti forgatása során fűzte szorosabbra a szálakat, és Curtis szerint Monroe gyermeket szeretett volna tőle. Az elbeszélés szerint a baba meg is fogant, de a terhesség vetéléssel végződött.