Csillagok

Mit árul el rólunk a körmünk formája?

Bár nyilvánvalóan nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a körmünk elmond a személyiségünkről bármit is, mégis, egyes kultúrák úgy tartják, hogy bizonyos lelki tulajdonságaink összefüggésben állnak körmünk alakjával.

Hosszúkás köröm

Ha valakinek hosszúkás körme van, az művészi hajlamra, ugyanakkor logikus, tiszta, de az átlagtól eltérő gondolkodásmódra utalhat. Akiknek az ujjon elterülő körömrész hosszú, azok általában valamilyen kreatív pályán találják meg igazán önmagukat, a szerelmi életük azonban nem minden esetben sikeres, mivel szárnyaló szellemük nehezen alkalmazkodik egy másik emberhez.

Fotó: iStock.com/ Gubcio

Fotó: iStock.com/ Gubcio

Szögletes köröm

Ha valaki szögletes körmökkel rendelkezik, az általában két lábbal a földön áll, tehát nem szívesen álmodozik, így ha valamit el akar érni, akkor arra biztosan pontos tervet dolgoz ki, és lépésről lépésre valósítja meg azt. Ami a szívén, az a száján, ez viszont nem jelenti azt, hogy lázadó típus. Kevés embert enged magához közel, de ha ezt mégis megtörténik, akkor meglehetősen ragaszkodik az illetőhöz.

Kerek köröm

Azok, akiknek a körmei kerekednek, és a körömágy szinte szabályos félkört rajzol, bájos és könnyen barátkozó típusnak mondhatók, ám kicsit bizonytalanok is. Az ilyen körömmel rendelkező személy csupa báj és kedvesség, de mivel naiv is, így fokozottan vigyáznia kell, mert jóindulatával sok esetben visszaélnek.

Domború köröm

Ha valakinek domború körme van, az biztos, hogy jó érzéke van az üzlethez, de ha nem vigyáz, könnyen kapzsi lehet. Kritikus természettel rendelkeznek, ami sok emberben azt az érzést kelti, hogy kötekedők, pedig ez nem igaz, csupán szeretnek tiszta vizet önteni a pohárba, és gyűlölik a kétszínűséget.