Csillagok

Ilyen volt, ilyen lett a hős és utolérhetetlen maláj tigris, Sandokan

Nem viccelünk, a maláj tigris, az igazi, az elnyomó brit birodalom ellen harcoló hős 35 év után újra Budapestre érkezett. Egyenesen az állatkertbe ment.

Sandokan, Sandokan – már dúdoljuk, sőt énekeljük fennhangon a feledhetetlen nótát. Azoknak, akik nem ismernék, íme az ízelítő a képzeletbeli maláj kalóz kalandjairól szóló főcímzenéből.  (Már az eredetiből, mert a Neoton együttes magyarul is feldolgozta,)

 

 

A különleges hangulat megalapozása után annyit azért nem árt tudnunk, hogy Kabir Bedi, alias Sandokan legalább olyan hős volt hazánkban a 70-es, 80-as években, mint mondjuk Rózsa Sándor.  A színész által megtestesített nemesi származású kalóz kalandjai hétről hétre peregtek a televízióban, magyar nők milliói estek örök szerelembe a karizmatikus, roppant férfias, világító szemű Kabi Bedivel.

Kabir Bedi a Sansokan című sorozatban. (Forrás: YouTube)

Kabir Bedi a Sansokan című sorozatban. (Forrás: YouTube)

Hazai népszerűségére jellemző, hogy 35 évvel ezelőtt, amikor utoljára Budapesten járt, a Skála Áruház egykori parkolójában több tízezres tömeg gyűlt össze, hogy élőben is láthassa kedvencét.

A 73 éves Kabir Bedi pedig most azért utazott Magyarországra, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben örökbe fogadjon egy tigrist. Az örömteljes hír után még egy kellemes meglepetés a színész rajongóinak: az indiai színész szombaton, azaz 2019. február 16-án a Papp László Sportarénában is fellép: a világhírű olasz testvérpár Guido & Maurizio De Angeli koncertjén Terence Hill mellett ő az este sztárvendége.

Kabir Bedi indiai színész, 2019. február 15-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Kabir Bedi indiai színész, 2019. február 15-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben(Fotó:
MTI/Mohai Balázs)