Csillagok

Ásót ragadott Erzsébet királynő

A cambridgei botanikai intézetben járt II. Erzsébet, és ha már ott volt nem tétlenkedett. Megmutatta, hogy a kor semmiben nem jelent akadályt.

II. Erzsébet brit királynő, a Nemzeti Botanikai és Mezőgazdasági Intézet fennállásának századik évfordulóját ment megünnepelni, és nem lepődött meg, sőt zavarba sem jött, amikor egy fát kellett elültetnie. A királynőnek először segíteni akartak, de ő magához ragadta az ásót, és közölte, hogy tökéletesen alkalmas még arra, hogy elültessen egy fát – számolt be róla a People.

II.Erzsébet0

A botanikus kert igazgatója azért picit meg is lepődött a királynő temperamentumán, de szó nélkül engedte a dolgot, és a gyertyán fát a királynő helyezte a földbe.

A brit királyi család szokása egyébként fát ültetni, de főleg külföldi útjaikra volt ez jellemző. A királynő 2015-ben elindította a The Queen’s Commonwealth Canopy projektet, amely egy 53 országot érintő erdővédelmi misszió.

Fotó: www.instagram.com/theroyalfamily

Fotó: www.instagram.com/theroyalfamily

A királyi család hivatalos Instagram oldalán pedig egy fotót is közzé tettek arról, hogy a faültetés a királyi családban régi hagyomány. II. Erzsébet nagymamája, Mária királyné annak idején egy eperfát ültetett el a botanikus kertben, ez még 1921-ben történt.