Csillagok

Már megint nem Bill Gates a leggazdagabb a világon

A Microsoft cég mindenható ura szép lassan csúszik le a leggazdagabbak listáján. Tavaly még második volt, idén viszont már csak a harmadik. Na, azért nem kell aggódnunk a 63 éves üzletember vagyona miatt.

Bill Gates 1987 óta szerepel a Forbes magazin világ leggazdagabb embereinek listáján. Csak érdekességként 2013-ban a vagyonát körülbelül 72 milliárd dollárra becsülték, 2018-ban pedig már 97,4 milliárd dollárja volt. De ez az összeg már tavaly sem volt elég az első helyhez.

Fotó: iStock.com/CC7

Fotó: iStock.com/CC7

A világ leggazdagabb emberre tavaly és idén is Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa, akinek 125 milliárd dollárra becsülik a vagyonát. A második helyre pedig Bernard Arnault, az LVMH tulajdonosa került, akinek olyan 107 milliárd dolláros vagyon van, és ebből 39 milliárdot az utóbbi egy évben szedett össze. Na, erre a titokra sokan kíváncsiak lennének, hogy hogyan csinálta. De azért legyen elég annyit, hogy z LVMH az elmúlt egy évben magába olvasztott több nagyvállalatot is. A leghíresebb márkái között pedig olyanok vannak, mint a Louis Vuitton vagy a Dior.

Külön érdekesség, hogy Jeff Bezos annak ellenére maradt a leggazdagabb, hogy válása során rekord összeget vesztett. Az Amazon alapítójának 38 milliárd dollárnyi Amazon.com Inc. részesedést kellett átadnia a feleségének, MacKenzie Bezosnak. Jeff és MacKenzie még akkor házasodott össze, amikor Bezos megalapította a céget, és MacKenzie volt az egyik első alkalmazottja. A feleség egyébként a busás összegből jótékonykodni fog, de azért szerencsére, ez a tevékenység, mind a három gazdag férfira igaz.