Csillagok

Harry és Vilmos már a királynő kedvéért sem nyaral együtt

Nagyon úgy tűnik, hogy kibékíthetetlen az ellentét, ami Harry és Vilmos herceg között van. A testvérek viszonya még akkor romlott meg, amikor Harry és Meghan eljegyezte egymást, de a helyzet azóta sem javult. Sőt, még a királynő kedvéért sem…

II. Erzsébet királynő hagyományosan minden nyár végét a skót kastélyában tölti, ahol a család tagjai és a barátok is meg szokták meglátogatni. A balmorali nyári rezidenciáján viszont Harry és Vilmos nem fog egyszerre tartózkodni, így egy a közös nyaralás idén biztosan elmarad.

London, 2018. április 26. 2017. december 12-én készített képen Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös elsőszülött fia (b) és öccse, Harry herceg érkezik a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi) című filmj londoni premierjére. A Kensington-palota 2018. április 26-én bejelentette, hogy Vilmos herceg lesz öccse, Harry esküvői tanúja a május 19-i esküvőjén. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Amikor még úgy tűnt, minden rendben köztük  (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Ezzel szemben Vilmos herceg, felesége, Katalin és a gyerekek egy közeli vidéki birtokon húzzák meg magukat a látogatás alatt, elkerülve a súrlódást Harryvel és Meghannal. Utóbbi pár sem tesz azért sokat, hogy javuljon a testvérek viszonya. A májusban született kisfiukat Katalinék láthatták szinte utoljára, sőt úgy hírlik, hogy egy közös alapítvány munkáját is felmondták, amit négyen működtettek.

Igaz, Vilmosék távolmaradásának az is lehet az oka, hogy nem kérnek a skót kastély és II. Erzsébet királynő szigorú protokolljából, ami bizony még egy „nyaralás” alatt is érvényben van. Inkább kicsit kiélvezik a szabadságot, és királyi vadászatok helyett a gyerekekkel játszanak.