Csillagok

Graffiti rondítja el II. Erzsébet királynő kilátását

Egy ronda firkálás miatt lett szomorú II. Erzsébet. A királynő kastélyának látképét egy olyan felirat csúfítja el, ami több helyen is megjelent már, szerte Londonban.

Egy ismeretlen graffiti művész a HELCH feliratot festegeti Londonban és környékén. A felirat már ott díszeleg több hídon, a londoni vasúti-, és metróállomáson, valamint a használaton kívüli épületekre is felfestették. Legutóbb a királyi rezidenciát sem kímélte az ismeretlen alkotó, ugyanis egy háromszor tizennyolc méteres felirat került fel a windsori viaduktra.

II. Erzsébet Londonban, 2017. október 24-én. Fotó:

II. Erzsébet Londonban, 2017. október 24-én. Fotó:

A királynő csak a hozzá érkező vendégektől értesült az ügyről, akik észrevették a Royal Windsor Way-ne, hogy máshogy fest a kastély történelmi látképébe. A Sun információi szerint a királynő rendkívül ideges volt, amikor megtudta, hogy a Windsor-kastélyból ez a látvány fogadja. Elszomorította a rongálás ténye, és nem érti ki tehette.

Ezt egyébként senki sem tudja, mert a feliratot – szakértők szerint – nem is egy este alatt festették fel. Azonban, ha előkerül a tettes, felelnie kell a graffitijeiért, mert egy ilyen illegális alkotás bűncselekménynek számít, és alaposan a zsebébe kell majd nyúlnia az illetőnek. Sőt, az is lehet, hogy Erzsébet királynőnek is lesz hozzá egy-két szava.